Ragadd meg a kreativitás lehetőségeit!

2019.11.27.

Megérkezett az Olympus PEN E-PL10, mely az esztétika és a technológia ötvözeteként emeli a fotózást egy újabb szintre.

10 év telt el azóta, hogy az első digitális PEN-t bemutatta az Olympus a világnak.
10 év óta csak azon fáradoztak a PEN fejlesztői, hogy tökéletesítsék az Olympus történelmi sorozatát.
10 után most egy újabb terméket mutatunk meg Európának, a neve Olympus E-PL10.

2019 november 20, Hamburg – Az Olympus bemutatta az új E-PL10 fényképezőgépet az európai piacokon. A kreatív lehetőségek széles skálájával büszkélkedő, kompakt méretű, könnyű és gyönyörű kivitelű E-PL10 tökéletes választás mindazok számára, akik okostelefonnal és belépő szintű fényképezőgéppel már magabiztosan keresik a továbblépés lehetőségét.

A 14-42mm zoomobjektívvel is egy fél liter víz súlyánál könnyebb E-PL10 sokoldalú használhatóságával és kifinomult megjelenésével egy egyszerre nagyteljesítményű fényképezőgép és stílusos kiegészítő is egyben. Nem kell kompromisszumot kötni sem a design, sem a képminőség terén – hiszen a szenvedély megköveteli a minőséget.

A fényképezőgép fehér, barna, illetve fekete színben, vázként, vagy objektívvel kitben is választható.

Az Olympus PEN E-PL10 kifejezetten a fotózás mai igényeinek megfelelően került kifejlesztésre, kiváló csatlakoztathatósággal, könnyű kivitelben, nagy tudással, kategóriájának élvonalát jelentő képstabilizátor rendszerrel és képminőséggel. E klasszikus design-műalkotás egyszerű kezelhetőségének köszönhetően csak a végeredményre összpontosíthatunk, nem a műszaki adatokra – mivel kiváló teljesítményt biztosít.

A szenvedély megköveteli a minőséget: az Olympus technológiai megoldásai lenyűgöző képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé.

Az E-PL10 olyan, kiváló minőségű képek és videofelvételek készítését teszik lehetővé, mely minden leendő tartalomkészítő igényeit kielégíti. A vázba épített képstabilizátor[1] technológia, a 16MP Live MOS szenzor és a TruePic VIII képprocesszor által a fényképezőgép kiváló eredményt garantál minimális képzaj mellett akár éjszaka, sötétben, beltéri témák megörökítésénél is vagy 4K, illetve Full HD videofelvételek készítésekor, valamint teleobjektívvel használva.

Könnyed kezelhetőség és egyszerű csatlakoztatás: szelfikre optimalizált, lenyitható kijelző, okostelefon-elérhetőség Bluetooth és Wi-Fi segítségével.

Az E-PL10 géppel nem maradhatunk le a tökéletes pillanatokról. Csak megérintjük a témát az LCD kijelzőn az élességállításhoz és a kép elkészítéséhez (Touch AF Shutter). Ha a kijelzőt lenyitjuk, a gép automatikusan Selfie módra kapcsol az egyszerű szelfikészítés érdekében. Használhatunk e-Portrait üzemmódot is a ragyogóbb, simább bőr tónusokért, vagy videofelvétel üzemmódba kapcsolhatunk egy egyszerű mozdulattal az érintőkijelzőn. A kijelző különböző pozícióba állításával különleges látószögekből is készíthetünk kiváló felvételeket.

A beépített Wi-Fi és Bluetooth csatlakozás gyors adatátvitelt biztosít okostelefonra – az ingyenesen letölthető Olympus Image Share (OI.Share) alkalmazásnak köszönhetően bárhol és bármikor.

Engedd szabadjára kreativitásod: a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésünkre a Művészi szűrőkön keresztül az M.Zuiko objektívek teljes választékáig.

A Művészi szűrő („Art Filter”) funkció mindmáig a PEN használók egyik nagy kedvence. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a 16-féle különböző Művészi szűrőből, az Olympus egy új funkciót, a Fine Tune[2] (finomhangolás) opciót építette be a fényképezőgépbe, mely a Művészi szűrők hatásszintjének beállítását teszi lehetővé.

Auto módban a gép felismeri a különféle fotós szituációkat és automatikusan kiválasztja az optimális beállításokat. Az Advanced Photo üzemmód még inkább támogatja az Olympus PEN rajongók kreatív elképzeléseinek megvalósítását olyan beállítás-egységekkel, melyek egyébként haladó fotós tudást igényelnének. A Multi Exposure beállítással bárki képes multiexpozíciós fotó készítésére – az autók lámpáinak fénycsíkjai, illetve a csillagjárás témája pedig rendkívül egyszerűen a Live Composite móddal örökíthető meg.
A csendes üzemmód már elérhető a P, A, S és M módokban, valamint az AP módban.

A kompakt méretű, könnyű és nagyteljesítményű M.Zuiko objektívek sokfélesége tovább növeli a kreativitás lehetőségeinek tárházát: a PEN használók örök kedvencei között találjuk a fényerős fix objektíveket, mint például az M.Zuiko Digital 45mm F1.8 modellt, vagy a lenyűgöző mélységélességet biztosító ED 30mm F3.5 Macro objektívet. A jelenleg több mint húszféle Olympus M.Zuiko objektív mellett a megfelelő adapterekkel több száz további objektívet is használhatunk.

Minden helyzetben tökéletes: könnyebb, mint egy kis üveges víz (akár objektívvel is) – valamint háromféle színben érhető el.

Az E-PL10 fehér, fekete és barna színben érhető el. A színek, illetve a felületek gondos kiválasztásának eredménye a letisztult, harmonikus megjelenés, mely mindenféle outfittel tökéletesen passzol.

A fekete modell ráadásként sötét fém részeket kapott a hagyományos acél színű változat helyett – mely így a tökéletesen fekete kivitel különlegességét eredményezi.

Ha a 14-42mm standard kit objektívvel szereljük, a fényképezőgép még mindig könnyebb, mint egy fél literes vizes palack!


[1] Akár 3,5 zársebesség-lépés kompenzáció. M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektív f=42mm (35mm ekvivalens érték: f=84mm) gyújtótávolsággal. A CIPA szabvány szerint, két tengelyen mérhető elmozdulás (elfordulás / döntés) esetén.

[2] Csak Pop Art I és Soft Focus esetén.