Varázslatos Magyarország
fotós és természetvédelmi magazin

A magazin már előfizethető

Mi a VM magazin?

A Varázslatos Magyarország eddigi történetének legfontosabb mérföldkövéhez érkezett 2020 januárjában: megálmodta és létrehozta nyomtatott magazinját, hogy természetfotós pályázatának csodálatos művei és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin negyedévente, 80 oldalon kerül kiadásra professzionális megjelenítésben, szakmai írásokkal, gyönyörű fotókkal illusztrálva. A magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők és természettudósok írásain, valamint kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül. A magazin természetvédelem, tudomány, fotózás és kitekintő rovataiban veszi górcső alá a releváns témákat.

Milyen témákkal várunk titeket?

természetvédelem

Természetvédelmi rovatunkban az olvasók értékes tudást nyerhetnek nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető kérdéseiről, és az ebben való saját szerepünkről.

természettudomány

A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokról és kérdésekről értekezünk, beszélgetünk az éghajlatváltozás hatásaitól, illetve etológusok és biológusok ismertetik meg az olvasókkal országunk változatos állatfajait.

természetfotózás

A fotózás szerelmeseinek természetfotós rovatunkban tehetséges fotósokat, illetve különleges fotók/fotósorozatok elkészítésének történetét mutatjuk be, valamint terep- és asztali munka workshopjainkban jól hasznosítható fotós tippeket és trükköket, továbbá technikai ismereteket osztunk meg az érdeklődőkkel.

kitekintő

Kitekintő rovatunkban ablakot nyitunk a természethez kapcsolódó kulturális és pszichológiai témákra, valamit foglalkozunk olyan ökológiailag fontos kérdésekkel, mint például a táplálkozásunk vagy a hulladékgazdálkodás.

4
Rovat
80
Oldal
20
Szerző
40
Fotós

Miben különleges?

Az írások elismert szakértők tollából születnek meg, a magazin képi világának különlegessége pedig, hogy szinte teljesen saját pályázóink és szerzőink képeivel illusztráljuk a cikkeket. Ráadásul, hogy ne csak beszéljünk róla, mi is zöldek vagyunk, a magazin auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

A magazin célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat, akik számára fontos, hogy minél többet értsenek, tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért.

Hol kapható?

Előfizethető a hírlapkézbesítőknél, és a Magyar Posta Zrt. postahivatalaiban, Központi Hírlap-előfizetési Irodájában (1089 Bp., Orczy tér 1.), és webshopjában:

Budapest, minden megyeszékhely és agglomerációjuk

Spar, Interspar, Auchan, Tesco, Inmedio, Relay üzeleteiben.

A kiadóban személyesen is megvásárolható:
Cluster Media Kft. 1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9

Impresszum

 • Alapító: Gaál Péter, Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft.
 • Kiadó: Cluster Media Kft.; Felelős kiadó: Bükki Bence
 • Főszerkesztő: Kövesi Eszter
 • Design és tördelés: Sarkadi Sándor
 • Főmunkatárs: Király Éva, Lovas Nemzet Kft.
 • Korrektúra és lektorálás: Kövesi Zsuzsa
 • Székhely: 1032 Budapest, Kiscelli utca 7-9.
 • Szerkesztőségi kapcsolat: 1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@clustermedia.hu, +36 1 240 2560
 • ISSN szám: 2676-9999
 • Megjelenik: negyedévente
 • Nyomda: Folprint Zöldnyomda Kft., 1119 Budapest, Than Károly u. 25.
 • A magazin auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készült.

Munkatársaink és
együttműködő partnereink

Agrárminisztérium (Aggteleki Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park), Daróczi Csaba, Folprint Zöldnyomda Kft., Gór Ádám, Kalotás Zsolt, Karnevál Film, Kövesi Péter, Lenergy Magyarország Kft., Lovas Nemzet magazin, Másfél fok, Ökológiai Kutatóközpont, Ökopszichológiai Intézet, Ökosys Zrt., Szilágyi Attila, Természettudományi Múzeum, Tripont, Turista Magazin, WWF Magyarország, Zsila Sándor

Szabadon felhasználható képek

1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@clustermedia.hu, +36 1 240 2560