fbpx

Varázslatos Magyarország
fotós és természetvédelmi magazin

A magazin előfizethető

Előfizetés: a megjelenés hónapja előtt 20-ig!

Mi a VM magazin?

Hogy a Varázslatos Magyarország csodálatos természetfotóiban minél többen gyönyörködhessenek, és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás az ország minden otthonába hazavihető legyen, a VM megalkotta fotós és természetvédelmi magazinját.

A kiadvány országunk természeti értékeit mutatja be elismert természetvédelmi szakértők és kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül, valamint a természethez kapcsolódó jelenségek tárházába nyújt betekintést természettudósok és egyéb tudományterületek szakértőinek kalauzolásával. A lap a Természetvédelem, Természettudomány, Természetfotózás és Kitekintő rovataiban veszi górcső alá e színes témákat, melyek szinte teljesen a VM-pályázók és -szerzők képeivel illusztráltak.

Milyen témákkal várunk titeket?

természetvédelem

Természetvédelmi rovatunkban az olvasók értékes tudást nyerhetnek a nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető problémáiról, illetve az ember ebben való szerepéről.

természettudomány

A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokról és kérdésekről értekezünk, beszélgetünk az éghajlatváltozás hatásaitól, illetve etológusok és biológusok ismertetik meg az olvasókkal országunk változatos állatfajait.

természetfotózás

Természetfotós rovatunkban csodálatos képeket, tehetséges fotósokat, illetve különleges felvételek elkészítésének történetét mutatjuk be, valamint terep- és asztali munka workshopjainkban jól hasznosítható fotós trükköket és technikai ismereteket osztunk meg.

kitekintő

A Kitekintő rovat a természethez kapcsolódó jelenségeket vizsgálja tágabb perspektívából: kulturális, ökológiai, pszichológiai és életviteli témákon keresztül beszélünk arról, hogyan kapcsolódik az ember a természethez.

4
Rovat
80
Oldal
20+
Szerző
40+
Fotós

Miben különleges?

A magazin célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat, akik számára fontos, hogy minél többet tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért.

Nem csak beszélünk róla, mi is zöldek vagyunk: a negyedévenként megjelenő prémium kiadvány auditáltan karbonsemleges nyomdai gyártással készül.

Hol kapható?

Előfizethető a hírlapkézbesítőknél, és a Magyar Posta Zrt. postahivatalaiban, Központi Hírlap-előfizetési Irodájában (1089 Bp., Orczy tér 1.), és webshopjában:

Budapest, minden megyeszékhely és agglomerációjuk

Spar, Interspar, Auchan, Tesco, Inmedio, Relay üzeleteiben.

Már ONLINE is megvásárolható

Impresszum

  • Alapító: Gaál Péter, Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft.
  • Kiadó: Cluster Media Kft.
  • Főszerkesztő: Kövesi Eszter
  • Főmunkatárs: Király Éva, Lovas Nemzet magazin
  • Design és tördelés: Piros Zoltán, Sarkadi Sándor
  • Lektorálás, korrektúra és szerkesztés: Kövesi Zsuzsa
  • Szerkesztőségi kapcsolat: 1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@varazslatosmagyarorszag.hu
  • ISSN szám: 2676-9999
  • Megjelenik: negyedévente

Állandó munkatársaink és
együttműködő partnereink

Agrárminisztérium és nemzetipark-igazgatóságok (Aggteleki Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna–Dráva Nemzeti Park, Duna–Ipoly Nemzeti Park, Fertő–Hanság Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös–Maros Nemzeti Park és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságok), Barbalics Nándor, Daróczi Csaba, Doró Viki, Dr. Farkas Alexandra, Dr. Kalotás Zsolt, Gór Ádám, Karnevál Film (Czakó Adorján, Pásztor Péter, Tímár Mátyás), Kövesi Péter, Lenergy Magyarország Kft., Lovas Nemzet magazin, Másfél fok (Dr. Lehoczky Annamária, Dr. Pieczka Ildikó, Szabó Amanda Imola, Dr. Vigh Péter), Máté Bence, Ökológiai Kutatóközpont, Molnos Zselyke (Ökopszichológiai Intézet), Potyó Imre, Sebestyén Tibor (Ökosys Zrt.), Tripont, ELTE-PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet, WWF Magyarország, Zsila Sándor

2020-ban megjelent lapszámaink

2021-ban megjelent lapszámaink

1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@varazslatosmagyarorszag.hu