Varázslatos Magyarország
fotós és természetvédelmi magazin

A magazin előfizethető

Előfizetés: a megjelenés hónapja előtt 20-ig!

Mi a VM magazin?

A VM eddigi történetének legfontosabb mérföldkövéhez érkezett 2020 januárjában: megálmodta és létrehozta nyomtatott magazinját, hogy természetfotós pályázatának csodálatos művei és a természetvédelemmel kapcsolatos tudás, hírek és események az ország minden otthonába hazavihetők legyenek.

A Varázslatos Magyarország fotós és természetvédelmi magazin negyedévente, 80 oldalon kerül kiadásra prémium megjelenítésben, szakmai írásokkal, gyönyörű fotókkal illusztrálva. A magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők és kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül, valamint a természethez kapcsolódó jelenségek színes tárházába nyújt betekintést természettudósok és egyéb tudományterületek szakérőinek kalauzolásával. A magazin a természetvédelem, tudomány, fotózás és kitekintő rovataiban veszi górcső alá e színes témákat.

Milyen témákkal várunk titeket?

természetvédelem

Természetvédelmi rovatunkban az olvasók értékes tudást nyerhetnek a nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történésekről, az ország tájegységeiről, valamint a természetvédelem égető kérdéseiről, és az ember ebben való szerepéről.

természettudomány

A természettudományos rovatban aktuális tudományos kutatásokról és kérdésekről értekezünk, beszélgetünk az éghajlatváltozás hatásaitól, illetve etológusok és biológusok ismertetik meg országunk változatos állatfajait az olvasókkal.

természetfotózás

Természetfotós rovatunkban tehetséges fotósokat, illetve különleges képek elkészítésének történetét mutatjuk be, valamint terep- és asztali munka workshopjainkban jól hasznosítható fotós trükköket és technikai ismereteket osztunk meg.

kitekintő

A Kitekintő rovat a természethez kapcsolódó jelenségeket vizsgálja tágabb perspektívából. Kulturális, ökológiai, életviteli és pszichológiai témákon keresztül beszélünk arról, hogyan kapcsolódik az ember a természethez.

4
Rovat
80
Oldal
20+
Szerző
40+
Fotós

Miben különleges?

Az írások elismert szakértők tollából születnek, a magazin képi világának különlegessége, hogy szinte teljesen saját pályázóink és szerzőink képeivel illusztráljuk. Ráadásul, hogy ne csak beszéljünk róla, mi is zöldek vagyunk: a magazin felelős erdőgazdálkodásból származó papírból készül.

A magazin célkitűzése, hogy átfogó módon és szakmai körültekintéssel foglalkozzon azokkal a témákkal, amelyek érdekelhetik és érinthetik mindazokat, akik számára fontos, hogy minél többet értsenek, tudjanak és tehessenek a minket körülvevő természetért.

Hol kapható?

Előfizethető a hírlapkézbesítőknél, és a Magyar Posta Zrt. postahivatalaiban, Központi Hírlap-előfizetési Irodájában (1089 Bp., Orczy tér 1.), és webshopjában:

Budapest, minden megyeszékhely és agglomerációjuk

Spar, Interspar, Auchan, Tesco, Inmedio, Relay üzeleteiben.

Már ONLINE is megvásárolható

Impresszum

  • Alapító: Gaál Péter, Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft.
  • Kiadó: Cluster Media Kft.; Felelős kiadó: Bükki Bence
  • Főszerkesztő: Kövesi Eszter
  • Design és tördelés: Sarkadi Sándor, Piros Zoltán
  • Főmunkatárs: Király Éva, Lovas Nemzet magazin
  • Korrektúra és lektorálás: Kövesi Zsuzsa
  • Székhely: 1032 Budapest, Kiscelli utca 7-9.
  • Szerkesztőségi kapcsolat: 1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@varazslatosmagyarorszag.hu
  • ISSN szám: 2676-9999
  • Megjelenik: negyedévente

Munkatársaink és
együttműködő partnereink

Agrárminisztérium és nemzetipark-igazgatóságok (Aggteleki Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságok), Daróczi Csaba, Doró Viki, Dr. Farkas Alexandra, Dr. Kalotás Zsolt, Gór Ádám, Karnevál Film (Czakó Adorján, Pásztor Péter, Tímár Mátyás), Kövesi Péter, Lenergy Magyarország Kft., Lovas Nemzet magazin, Másfél fok (Dr. Lehoczky Annamária, Dr. Pieczka Ildikó, Szabó Amanda Imola, Dr. Vigh Péter), Máté Bence, Ökológiai Kutatóközpont, Molnos Zselyke (Ökopszichológiai Intézet), Sebestyén Tibor (Ökosys Zrt.), Potyó Imre, Tripont, WWF Magyarország, Zsila Sándor

Szabadon felhasználható képek

1032 Budapest, Kiscelli u. 7-9., info@varazslatosmagyarorszag.hu