Rólunk

A Varázslatos Magyarország világa

Természetfotózás

Egy évtizedes fennállását ünnepli az ország legtöbb természetfotósát megmozgató Varázslatos Magyarország. A VM 2009-ben azzal a céllal jött létre, hogy a fotózáson keresztül arra biztassa az embereket, hogy menjenek ki a természetbe, és örökítsék meg az ország nemzeti parkjainak szépségeit, kapják lencsevégre az ott élő növény- és állatfajokat. A VM fotópályázatra egész éven át, változatos témákban lehet nevezni a tájképektől az állatok viselkedését bemutató képeken át egészen az absztrakt ábrázolásig. A munkákat havonta egy szakmai zsűri értékeli, és a legszebb alkotásokat a VM évente egy gyönyörű fotóalbumban és prémium fotónyomatok formájában egy nagy volumenű kiállításon tárja a közönség elé.

Természetvédelem

Tizedik életévére a VM úgy döntött, hogy cselekvő módon is ki kell vennie részét a természetvédelemből, így jött életre a „Ma egy fészek, holnap az óceán!” természetvédelmi akció-sorozat. Ha képesek vagyunk egy madárfészket visszahelyezni a fára, ezzel egy madárpopuláció életben maradását segítve, kihathatunk a globális környezetünk védelmére is, amely elérhet akár az óceánokig is. A VM felkereste az ország minden nemzeti parkját, és felajánlotta segítségét, hogy egy egynapos esemény keretében olyan feladatokat oldjon meg, amelyre nekik nem marad energiájuk. Természetbarát és fotós közösségét így arra invitálta, hogy járjuk be az ország nemzeti parkjait, töltsünk el közösen egy dolgos napot a természetben, és munkánkkal járuljunk hozzá a parkok növény- és állatvilága életének egyensúlyához, ezzel pedig globális szinten a természet védelméhez.

Hírportál

A vm-magazin.hu ablakot nyit a természet világára. Szakmai portálokról összegyűjti a természetvédelem és természettudomány területeinek, illetve nemzeti parkjaink élővilágának híreit, de foglalkozik az éghajlatváltozással, vagy épp túra és fotós tippekkel gazdagítja az olvasót. A portál beszámol a VM saját eseményeiről, híreiről, a látogatók megtekinthetik természetvédelmi akcióinkon készült filmjeinket, és kattinthatnak a VM havi fotós pályázatainak legjobb képeihez is. A magazin naponta új tartalmakkal gyarapodik, így minden nap változatos olvasmányt biztosit közönsége számára

Magazin

A Varázslatos Magyarország negyedéves fotós és természetvédelmi nyomtatott magazin országunk természeti értékeit mutatja be természetvédelmi szakértők írásain, és kiemelkedő természetfotósok munkáin keresztül. Az olvasók értékes tudást nyerhetnek az ország tájegységeiről, változatos fajairól, megismerhetik a nemzeti parkjaink állat- és növényvilágában zajló történéseket. Természettudományos rovatunkban aktuális kutatásokról, illetve etológiai és klímavédelmi témákról számolunk be. A fotózás szerelmeseinek különleges fotókat, tehetséges fotósokat mutatunk be, illetve terep- és asztali munka workshopjainkban jól hasznosítható fotós tippeket és trükköket, valamint technikai ismereteket osztunk meg. Ablakot nyitunk továbbá a kapcsolódó kulturális, pszichológiai és ökológiai témákra is.