Kerekes István, hazánk egyik kiváló fotóművészének “Yelena” című képe a CCPP Gold Medal díjat nyerte el Portré kategóriában a Gold Silk Road 2019 – Kínai Nemzetközi Fotó Versenyen. 

A “Yelena” című kép 2009 júniusában készült és a 400-adik díjat, 10 évvel később, 2019 júniusában kapta meg. Ezzel világrekordot döntött és a Nemzetközi Fotóművész Szövetség média kapcsolatokért felelős igazgatója, Nicos Karanikis, hivatalos közleményt is küldött István részére, melyből kiderült, hogy elért eredménye világrekord is egyben.

A Varázslatos Magyarország teljes csapata ezúton is gratulál a kiemelkedő szakmai eredményhez!

Kerekes István jelenleg a legtöbb díjjal rendelkező magyar fotós. Szám szerint 1820. díjat tudhat magáénak. Kedvenc témái: szociofotó, portré és természetfotó.
2018 augusztusában megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség által a versenyfotográfia terén adományozott legmagasabb – az Excellence FIAP/Diamond3, a Kiváló Művész gyémánt három –  fokozatú kitüntetést. Amikor ezt az elismerést a világon legfiatalabbként megkapta, összesen öt fotóművész birtokolta e címet. Ugyancsak 2018 augusztusában fotós munkásságáért Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. 2012- óta folyamatosan részt vesz nemzetközi és hazai fotópályázatok elbírálásán mint zsűritag vagy mint zsűrielnök. A MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetséges) és a naturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége) tagja.
Weboldala: www.kerekesistvan.com