Az OMS Photo, a Phase One és a termékfotózás

2019.09.30.

Hogyan emeli magasabb szinte az OMS Photo a kereskedelmi termékfotózást?

Az OMS Photo-t gyakran kérik világszerte bemutatott kampányok reklámfotóinak készítésére. Minden alkalommal amikor kapnak egy megbízást, meg akarnak győződni arról, hogy rendelkeznek a legmegfelelőbb felszereléssel a fotózáshoz. Amikor felfedezték a Phase One rendszert és a benne rejlő lehetőségeket, rögtön kettőt vásároltak. A Phase One rendszerei lehetővé teszik, hogy egy kocka csokoládé fényképét hirdetőtábla méretűvé nagyítsák, úgy, hogy a fotó minősége még ez után is kifogásolhatatlan.

A folyamat és az utómunkálatok együttesen teremtik az értéket

Az OMS Photo-nál 7 fotós és 3 retusőr dolgozik teljesállásban, és mindegyikük külön szakterületen dolgozik, mint például az gasztro, lifestyle vagy portré fotózás.

„Amikor Phase One-nal fotózunk mindig a Capture One Pro szoftvert használjuk. Hiszen ez lehetővé teszi számunkra és az ügyfelek számára is a fotók gyors megtekintését a számítógépen. A hatalmas fájlméret ellenére a program és a fényképezőgép közötti megosztás rendkívül gyors. A program lehetővé teszi az azonnali zoomolást vagy stílusok létrehozását a képeken. A görbék, effektusok és más rétegek alkalmazásával megmutathatjuk az ügyfeleknek a körülbelüli végeredményt a RAW fájl megváltoztatása nélkül.”

„A számítógép csatlakoztatva van egy nagyképernyős HD vagy 4K felbontású tv-hez, így az egész csapat láthatja a folyamatokat és így lehetőségünk van összedolgozni. Ezek a folyamatok segítenek minket, hogy magasabb szintű végeredményt adjunk ki a kezeink közül, ezzel építve a kölcsönös bizalmat a megrendelő és a köztünk.”

A fotózás után megkezdődhetnek az utómunkálatok. A képérzékelő részletessége lehetővé teszi, hogy a legapróbb termékjellemzőket is ki tudják emelni a fotókon. Az OMS fotósai minden oldalról lefotózzák a terméket, így a retusőröknek lehetőségük van a legjobb végeredményt elkészíteni.

A nagyfelbontású képek retusálása

Az OMS három fős digitális retusáló csapata szinte minden nap dolgozik nagy felbontású képekkel. Ezek utómunkálata több erőfeszítéssel és intenzív odafigyeléssel jár, hiszen minden porszem, karcolás vagy folt látható a fotókon. Tehát ez a folyamat rendkívül időigényes ugyanakkor egy hibátlan végeredményt érhetünk el vele. Ezek a fényképek még a legnagyobb méretarányban is tökéletesek.

A retusőrök nagyon örülnek a Phase One és a Schnieder Kreuznach objektívek házasságának, hiszen az együttműködés eredménye a kiemelkedően valósághű képvilág. Továbbá a fényképek bármelyik része veszteség nélkül használható.

Mindemellett a Phase One-nal a nagy felbontású képek beépíthetők a 3D megjelenésbe. A végleges fájlméret elérheti az 1GB+ méretet, de ez lehetővé teszi, hogy a világmárkák számára kiemelkedő minőségű kampányfotókat készítsenek.

OMS csapat eszközei:

  • 2 db Phase One XF váz
  • IQ3 80 MP hátfal
  • IQ3 100MP hátfal
  • Capture One Pro szoftver
  • Profoto fények
  • 2 db Schnieder Kreuznach 80mm LS f/2.8
  • 2 db Schnieder Kreuznach 120mm LS f/4 Macro
  • 1 db Schnieder Kreuznach 55m LS f/2.8