Lumix GH7

2024.06.19.

A Panasonic bejelentette új, mikro négyharmados, tükör nélküli LUMIX GH7 fényképezőgépét.

A LUMIX GH7 kiemelkedő videóteljesítményt nyújt, széles a dinamikatartománya az újonnan kifejlesztett 25,2 megapixeles BSI CMOS érzékelőnek köszönhetően, az autofókusz teljesítményt pedig PDAF (Phase Detection Auto-Focus) fokozza.

A professzionális produkciós környezetekben megkövetelt hatékony munkafolyamatok támogatása érdekében a GH7 az Apple ProRes RAW belső rögzítést és a világ első 32 bites float felvételét biztosítja, amelynek köszönhetően nem szükséges felvétel közben állítani a hangfelvétel szintjét.

Az elmúlt években rohamtempóban nőtt a videótartalmak iránti kereslet, és egyre több a kis létszámú videókészítő csapat is, így egyre nagyobb az igény a kiváló videóteljesítményt nyújtó, hordozható tükör nélküli fényképezőgépek iránt.  A LUMIX GH sorozat 2009-es bemutatása óta kiemelkedő felvételi teljesítményével, innovatív funkcióival és megbízhatóságával szerzett magának hírnevet a filmesek körében. És most megérkezett a GH7 is!

Mit érdemes tudni a GH7-ről?

Nagy teljesítmény, gyors reakcióidő

 • 25,2 megapixeles, nagy felbontású, finom színárnyalású BSI CMOS érzékelő van benne, 13+ fokozatú dinamikatartomány-növeléssel.
 • A PDAF biztosítja a nagy sebességű és pontosságú AF teljesítményt. Az újonnan kifejlesztett valós idejű témafelismerő autofókusz pedig a repülőgépeket és a vonatokat is képes követni.
 • A továbbfejlesztett képstabilizáló technológia segíti a videók perspektivikus torzításának korrekcióját és az Aktív I.S. High üzemmódját, amely nagy teljesítményű kompenzációt tesz lehetővé mozgás közbeni felvételek készítésekor.

Továbbfejlesztett videóminőség és optimalizált munkafolyamatok a felvételtől az utómunkálatokig

 • Belső felvétel 5.7K 30p ProRes 422 HQ és ProRes RAW HQ*1 formátumban.
 • A világ első 32 bites float felvétele: az új XLR mikrofonadapter, a DMW-XLR2 (külön megvásárolható) használata esetén nincs szükség a hangfelvétel szintjének beállítására felvétel közben.
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eredeti LUT fájlokat töltsenek be, és a REAL TIME LUT segítségével új színeket alkalmazzanak közvetlenül a videókon és a fényképeken.
 • A munkafolyamat hatékonysága érdekében elérhető a proxy rögzítés, és a GH7 támogatja a natív Camera to Cloud integrációt az Adobe Frame.io-val, amivel automatikusan feltölthetők a képek és a videók, továbbá biztonsági mentés készíthető róluk, megoszthatóak és közös utómunka is lehetséges a felhőn keresztül.
 • Open Gate felvétellel rugalmasan állítható be a képarány bármilyen közösségi médiaplatformhoz
  vagy az ügyfél igényeinek megfelelően.

Megbízható videógyártás

 • A hatékony hőelvezetés és a hűtőventilátor integrálása korlátlan videofelvételt tesz lehetővé.
 • Kényelmes, szabadon forgatható kijelző, amely soha nincsen a HDMI- vagy USB-kábelek
  útjában.
 • Képes ellenállni a zord környezetnek: por- és fröccsenésálló, valamint fagyálló -10 Celsius-fokig.