Két új váratlan, a roadmap-ben eddig nem szereplő optikával bővült a Nikon Z termékcsalád. A Nikkor 28-75mm f/2.8 a Nikon valaha gyártott legkönnyebb standard zoom objektívje. Kevés fénynél is jól teljesít, hiszen végig, a teljes zoomtartományon f/2.8-as fényerővel használható.

Könnyű és kompakt

Közel 30%-al könnyebb a Nikkor Z 24-70 f/2.8-nál, tömege mindössze 565gramm. Az alacsony tömeg mellé kisebb méret is társul, 67mm-es szűrőátmérővel rendelkezik, és mindössze 10cm hosszú összehúzva.

Nagy átfogás, nagy fényerő

A standard zoom, kis mérete ellenére számos klasszikus gyújtótávolságot lefed, az állandó f/2.8-as rekeszérték nagy szabadságot biztosít mindenféle szituációban. 28-tól egészen 75mm-ig végig kreatívkodhatunk a kis mélységélesség adta lehetőségekkel, és a gyújtótávolság gyors változtatásának szabadságával.

Minőségi bokeh és minimális középpont

A Nikkor Z 28-75mm f/2.8 nagyon gyorsan és élesen fókuszál, még akkor is, ha közel vagyunk a tárgyhoz. 28mm-en 0,19m a közelpontja, 35mm-en 0,22m, 50mm-en 0,3m, 75mm-en pedig 0,39m.

A portréfotósoknak sem kell aggódniuk, hiszen a háttérmosás gyönyörű, természetes hatású, kellemes, lágy bokeh-val párosul.

Videóra is tökéletes

A Nikon a fókuszlégzést minimálisra csökkentette, hogy videózás közben minél kevésbé legyen észrevehető a látószög változás, fókuszálás közben. Emellett a kattanásmentesen járó control gyűrűt akár rekesz változtatásra is programozhatjuk, ezáltal zökkenőmentessé válik a rekeszvezérlés, lehetővé téve a természetesnek tűnő fényerő változtatásokat, felvétel közben. A rekesz változtatása közben, párhuzamosan továbbra is folyamatosan működni tud az autofókusz, ami annyira csendes, hogy nem fog belezavarni a hangfelvételbe.

A Nikon már fejleszti a NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S fix szupertelefotó objektívet is a Nikon Z-bajonettrendszerhez.

Egy vadiúj, 800mm-es gyújtótávolsághoz képest kis méretű lencsét is fejleszt a Nikon, f/6.3-as fényerővel a Z bajonetthez. A PF (Fresnel) objektívelem először kerül Nikkor Z objektívbe, így rendkívül könnyen hordozható objektívről beszélünk, annak ellenére, hogy a szupertele tartományban helyezkedik el. Az új lencse természetesen ki fogja rajzolni a teljes képkockáját az FX formátumú szenzornak. Nagy teljesítményű képalkotást, kiváló felbontással fogja párosítani, emellett a színeltéréseket is csökkenteni fogja.