A SIGMA három új kompakt primer objektívet jelentett be, valamint azt, hogy hamarosan három, már meglévő objektívük elérhetővé válik Nikon Z-bajonetthez is.

Az új SIGMA objektívek a 17mm f/4 DG DN Contemporary, a 23mm f/1.4 DC DN Contemporary és az 50mm f/2 DG DN Contemporary. A 17mm F4 és az 50mm F2 full-frame objektívek, míg a 23mm f/1.4 APS-C kamerákhoz készült.

A Nikon bajonetthez érkező objektívek pedig a SIGMA 16mm f/1.4 DC DN Contemporary, a 30mm f/1.4 DC DN Contemporary és az 56mm f/1.4 DC DN Contemporary lesznek.

SIGMA 17mm f/4 DG DN Contemporary

SIGMA 17mm f/4 DG DN Contemporary egy ultraszéles látószögű objektív, amelyet kifejezetten full-frame tükör nélküli rendszerekhez terveztek. Mérete valóban igazán kompakt: súlya mindössze 225 gramm (L-Mount változatban), hossza 48,8 mm.

 A SIGMA fejlesztőit a Cine objektívek inspirálták ezen objektív tervezésekor, mely fémhordozós, textúrázott fókuszgyűrűvel, rekeszgyűrűvel és napellenzővel rendelkezik. A 17mm f/4-es objektívhez fém mágneses és pattintható objektívsapka is jár.

A 17mm f/4 DG DN Contemporary objektív 12 cm-es fókusztávolságot és 1:3,6 nagyítási arányt ér el. A kis fókusztávolság lehetővé teszi a kiterjedt hátterű, közeli fotók készítését, mely így a gyártó szerint ideális vloggerek, túrázók és tájfotósok számára.

Az objektív léptetőmotorja gyors autofókuszt tesz lehetővé állóképes és videós alkalmazásokhoz. A Sigma 17mm f/4 DG DN Contemporary Leica L és Sony E-bajonetthez lesz kapható.

SIGMA 50mm f/2 DG DN Contemporary

A SIGMA 50mm f/2 DG DN Contemporary a gyártó ötödik f/2-es „L” szériás objektívje, (a 20mm, 24mm, 35mm és 65mm-es objektíveket követi a sorban). Az 50mm f/2 DG DN-t kifejezetten full-frame tükör nélküli rendszerekhez tervezték. Ez a „standard” primer objektív Sony E-bajonettes és Leica L-bajonettes változatban is kapható. AF/MF kapcsolóval és rekeszgyűrűvel rendelkezik a teljesen fémből készült alapon.

Optikai kialakítása az 50mm f/1.4 DG DN | Art objektívéhez hasonló, csak méreteiben kisebb: 37%-kal rövidebb hossz, 48%-kal kisebb súly.

A SIGMA 50mm f/2 DG DN Contemporary kiválóan használható ellenfényben, és más kihívást jelentő körülmények között is minimális becsillanást produkál. Egy léptetőmotor hajtja a gyors és megbízható AF-et állóképes és videós használathoz, a SIGMA mindennapos, mindenre alkalmas objektívnek tervezte.

A SIGMA 50mm f/2 DG DN Contemporary Leica L és Sony E-bajonetthez lesz kapható.

SIGMA 23mm f/1.4 DC DN Contemporary

A SIGMA 23mm f/1.4 objektív egy nagy látószögű, kicsi f értékű primer objektív, amelyet kifejezetten APS-C tükör nélküli rendszerekhez terveztek, és a 35 mm-es full-frame-mel egyenrangú teljesítményt kínál APS-C érzékelőkön.

Az új objektív a negyedik lesz a kis f értékű f/1.4 DC DN | Contemporary primer objektívek sorában, ami tartalmazza a 16 mm-es, 30 mm-es és 56 mm-es változatok crop-érzékelőjét is a tükör nélküli rendszerekhez.

Tömeg: 340 gramm

Hossz: 76,9 mm

A csendes, nagy sebességű léptetőmotorral felszerelt objektív gyors és csendes autofókuszt kínál állóképek és videók rögzítéséhez egyaránt. Kiválóan küszöböli ki a tükröződést és szellemképeket, ami miatt ideális a különböző fotózási stílusokhoz, többek között tájképekhez, sajtófotózáshoz és mindennapi fotózáshoz. Az objektív maximális nagyítási aránya 1:7,3, minimális fókusztávolsága pedig alig kevesebb, mint 10 hüvelyk (25,4 cm).

Az objektív Sony E-Mount, Leica L-Mount, valamint Fujifilm X-Mount bajonettekhez lesz kapható. Még tavasszal megrendelhető lesz, és 2023 nyarán kerül kiszállításra.

És végül, de nem utolsó sorban jönnek a

A SIGMA örömmel jelenti be, hogy hamarosan megkezdi a Nikon Z bajonetthez tervezett objektívek forgalmazását. Az új termékekkel a fotósok lehetőséget kapnak arra, hogy a nagy teljesítményű és kiváló minőségű SIGMA objektíveket a Nikon Z bajonettel rendelkező fényképezőgépeken átalakító nélkül használhassák.

Három, már jelenleg is ötféle rendszerhez (Sony E-mount, Canon EF-M mount, Fujifilm X Mount, Micro Four Thirds mount és L-Mount) használható fix objektív válik elérhetővé a Nikon Z bajonettel rendelkező fényképezőgépek tulajdonosai számára.

Modellek:

16mm F1.4 DC DN | Contemporary
Egy nagy, F1,4 fényerejű nagy látószögű objektív a Contemporary sorozatból

30mm F1.4 DC DN | Contemporary

Nagy, F1,4 fényerejű sztenderd objektív a Contemporary termékvonalról

56mm F1.4 DC DN | Contemporary
Kompakt, könnyű és kiemelkedő képminőségű ― egy közép-tele objektív APS-C szenzoros tükör nélküli gépekhez