Rode Wireless Pro – a szinkronszínész

2023.09.07.

A Rode ismét magasabb szintre emelte a vezeték nélküli slágertermékét, a Wireless sorozat legújabb darabjával.

A GO kivitelhez hasonlóan egy vevő, két adó konfigurációban vásárolható Wireless PRO igazi csemegének számít a videósok körében, hiszen amellett, hogy kiváló minőségű átvitellel dolgozik, olyan extra tudást halmoz fel apró egységeiben, amire sokáig vártak a mozgóképes világ.

Kezdjük mindjárt a kiszereléssel. A GO-hoz képest mindenképpen előrelépés, hogy már beépített akkumulátorral rendelkező, USB-C dokkolós töltőtok is jár hozzá, amivel egy egész napos forgatás is könnyen lehozható, ugyanis kétszer is teljesen fel tudja tölteni a teljes, három darabos szettet. Védelmi szempontból is hasznos a kis dobozka, könnyű mégis strapabíró anyagból készül.

A legnagyobb újdonság, ami minden videós lázba hoz azonban, egy olyan funkció, ami eddig a vezeték nélküli mikrofonoktól idegennek számított és külön eszközt kellett hozzá használni. A Rode azonban úgy gondolta, hogy spórol egy kicsit nekünk és egy meglehetősen fejlett timecode funkciót implementált a Wireless PRO-ba. Sokféle konfigurációban képes timecode jelet szolgáltatni jack kimeneten, vagy USB-C portján, amit bárki tud illeszteni meglévő rendszeréhez, ezzel szinkronba hozva a teljes setup-ot!

Aki mélyebben is belemászna a specifikációkba, annak ajánlott elolvasni a gyári oldalt: https://rode.com/en/user-guides/wireless-pro, illetve aki már a vásárlást fontolgatja, ne késlekedjen, a termék minden hivatalos Rode forgalmazónál, ahogy a Tripont-nál is, elérhető lesz szeptember végére!