Új Sigma 24mm f/2 és 90mm f/2.8

2021.09.17.

Két új objektívet mutatott be a Sigma, melyek a contemporary kategóriába tartoznak. A már korábban bemutatott 24mm f/3,5, 35mm f/2, és 65mm f/2-es lencséket egészítik ki.

Mindkettő hiánypótló, hiszen eddig elérhető árú nagy fényerejű full frame tükör nélkülire tervezett nagylátó nem létezett a sigmánál, azonban most a 24mm f/2 betölti ezt az űrt.

A gyújtótávolságok másik végén, a kistele tartományt pedig a 90mm f2.8 pótolja, ami nagyon jó választás lehet portré fotózáshoz.

Mindkettő esetében extrém magas minőségű anyaghasználattal találkozhatunk, hiszen teljesen fémből készültek a bajonettől indulva egészen a napellenzőig.

Nem csak kívül, de belül is fém alkatrészek műdödnek, amelyek megmunkálásához a Sigma ugyanazt a saját technológiáját használja, amelyet a cinema objektívjei esetében is. A gyűrűk közötti részeken pedig szálcsiszolt fémet használnak.

Az új objektívekhez mágneses objektívsapka is tartozik, amihez külön megvásárolhatjuk a CH-11 nevű mágneses tartót is.

Hihetetlen gyors autofókusszal rendelkeznek, amely nem csak gyors, de halk is, emellett a maximális képminőséget aszférikus lencsék segítik, melyet a Sigma +-5 nanométeres precizitással csizol. Az aszférikus lencsék megakadályozzák a színhibákat, és emellett lehetővé teszik a magas képminőség elérését még kompakt méretben is.