Szuperigényes nyaralós/szelfizős képek egyszerűen: Olympus OM-D E-M10 Mark IV

2020.08.10.
Az Olympus a múlt hét folyamán bejelentette a OM-D E-M10 Mark IV-et. A Japán cég sajtóközleményéből kiderül, hogy a mobilitás és a könnyen használhatóság elvéhez tervezték, hiszen könnyebb lett a váz, újra tervezték a markolatot. A szelfizés szerelmeseinek is sokat ígér az Olympus, mivel az LCD érintőkijelző lenyitható így tökéletes lehet „énkék” készítésére, ráadásul a mesterséges intelligencia is fejlődött hiszen, már az exponáló gomb megnyomásával professzionális képek készítését ígérik a japánok.
A gépben egyébként 5 tengelyes képstabilizitáor található, 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor, amely akár 15 fps sebességűsorozatfelvétel készítésére képes.
Az OM-D E-M10 Mark IV mesterséges intelligenciája arcfelismeréssel is rendelkezik és különböző profilok segítségével instant arcpirosítót is képes a képeinkre helyezni. A Silent felvételi mód segítségével a kioldó és a gép minden más működéshez kapcsolódó hangja kiiktatható – ez különösen hasznos minden olyan esetben, amikor a zajok egyáltalán nem kívánatosak, például egy előadói esten, vagy alvó gyermek fotózásakor.
A vázba épített Wi-Fi és a Bluetooth® segítségével a dedikált OI.Share okostelefon alkalmazás a megörökített fotók és videók egyszerű és közvetlen importálását, így a gondtalan közösségi oldalon történő megosztását is lehetővé teszi.
Ahogy a fenti sorokból kiderülhetett a gép célközönsége leginkább a lelkes amatőrök, hobbi fotósok, nyaraláshoz gépet vásárók, akik mégis igényes fotókat szeretnének lőni. Ez egyáltalán nem ördögtől való dolog, hiszen a felsorolt funkciókból láthatóan az Olympus ténylegesen megpróbálja kiszolgálni az igényeiket és odafigyel rájuk.
Az OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől lesz kapható  260 000 Ft körüli fogyasztói áron.