Sokszínű Balaton-felvidék

2022.07.04.

Indul a Theodora és VM fotópályázata!

Mutasd be a Balaton-felvidék világát a Te szűrődön keresztül!

Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti forrásból eredő Theodora ásványvizet forgalmazó Szentkirályi Magyarország Kft., a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával.

Július elejétől két hónapon keresztül pályázhatnak a profi és amatőr természetfotósok e rendhagyó megmérettetésen. A szervezetek arra hívják a fotósokat és a Balaton-felvidék szerelmeseit, hogy a saját szűrőjükön keresztül mutassák be a vidék természeti világának sokszínűséget.

A Varázslatos Magyarország fő küldetése nemzeti parkjaink természeti kincseinek bemutatása, ezáltal a természetvédelem támogatása. A szervezethez hasonlóan a Theodora ásványvíz szintén kiemelt figyelmet fordít a forrásának otthont adó Balaton-felvidék népszerűsítésére és a természeti értékek megőrzésére. Az ásványvízmárkával indított együttműködés során a Varázslatos Magyarország arra hívja a fotósokat, hogy képeikkel nyissanak ablakot a tájegység természeti világának sokszínűségére, mutassák be az ott élő gazdag flórát és faunát, valamint a Balaton-felvidék varázslatos tájait. Mind a VM, mind pedig a kékkúti ásványvízpalackozó üzem hosszú évek óta együttműködik a nemzeti park természetvédelmi kezeléséért és népszerűsítéséért felelős Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, mely szakmai támogatóként állt az ügy mögé. Az együttműködés célja, hogy a képekkel és a kapcsolódó népszerűsítő írásokkal felhívják a figyelmet a biológiai sokféleség fenntartásának fontosságára, valamint rávilágítsanak arra, hogy a biodiverzitás megőrzése a mi kezünkben van.

„A Theodora nem létezhetne a Balaton-felvidék nélkül – az évmilliók alatt kialakult természeti adottságoknak köszönhető ásványvizünk forrása és értékes összetétele. Fontos számunkra, hogy a Theodora otthonát jelentő térséget óvjuk, és segítsük a helyi élővilág védelmét. Nemcsak nagyra becsüljük, hanem évek óta támogatjuk is a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkáját. A Theodora-Kékkő és Theodora tanösvények fenntartásával hozzájárulunk, hogy a Káli-medence természeti értékei változatlanul megmaradjanak, és minél többen tapasztalhassák meg ezeket a csodákat. Hisszük, hogy a biológiai sokféleség, azaz a biodiverzitás megőrzése közös ügyünk, mindannyian tehetünk érte.”

Szentkirályi Magyarország Kft.

PÁLYÁZATI INFORMÁCIÓK

Nevezési határidő:

2022. július 4-től (0:01-től) 2022. szeptember 4-ig (23:59-ig)

 

Zsűritagok:

Keleti Éva fotóművész

Máté Bence természetfotós

Potyó Imre természetfotós, A magyar természetfotó nagydíjasa

ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország Magazin főszerkesztője

Szilágyi Attila természetfotós, őrkerület-vezető (HNPI)

Suhayda László természetfotós

Tóth Zsolt Marcell természetfilmes

 

Feltölthető képek száma:

pályázónkként 10 db kép

Nevezhető képek:

természetfotók, melyek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén készültek, és a természet sokszínűségét mutatják be

– A VM fotósainak megengedett a már VM-re nevezett képeik feltöltése! –

Nevezés:

regisztrációhoz kötött: https://varazslatosmagyarorszag.hu/user/login

Nevezési díj:

képenként 500Ft

Díjak:

1.hely:

 • nettó 300.000 Ft
 • a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja
 • VM ajándékcsomag
 • oklevél

2. hely:

 • nettó 200.000 Ft
 • a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja
 • VM ajándékcsomag
 • oklevél

3. hely:

 • nettó 100.000 Ft
 • a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja
 • VM ajándékcsomag
 • oklevél

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különdíja:

 • a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ajándékcsomagja
 • Varázslatos Magyarország ajándékcsomag
 • oklevél

FOTÓZZ, PÁLYÁZZ ÉS NYERJ! https://varazslatosmagyarorszag.hu/fotopalyazat

A cikk illusztrációi a Varázslatos Magyarország fotópályázat alkotóinak a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban készült fényképei.