Számos újdonsággal jelentkezett a Nikon!

Fotó: Nikon

NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Elragadó portrék. Látványos gyors felvételek. A kompakt 50 mm-es teljes képméretű makróobjektív a leghétköznapibb témák szépségét is képes feltárni. 1:1 arányú makrófotókat készíthetsz, vagy akár mindennapi fényképeket és videókat.

REMEK MAKRÓK
Kedvedre gyönyörködhetsz az által felfedett részletekben. Az objektívváz jelölései egyértelműen jelölik, hogy 1:4, 1:2 vagy 1:1 (életnagyságú) nagyítási aránnyal készíthetsz képet.
LÁTVÁNYOS MINDENNAPI FELVÉTELEK
A klasszikus 50 mm-es gyújtótávolsággal és a természetes perspektívával a portréktól az utcai jelenetekig bármit megörökíthetsz.
BOROTVAÉLES KÖZELRŐL IS
A 0,16 m-es minimális fókusztávolság akkor is borotvaéles témát nyújt, ha a makróobjektív eleje csak 5,6 cm-re van a témától! VR funkciós fényképezőgéppel minden felvétel stabil lesz.
 
TÉMA KIEMELÉSE
A kiváló optika és az f/2,8-as, kilenclamellás, lekerekített rekesz lágyan elmosott háttér előtt ad éles témát.
ÉLESSÉGÁLLÍTÁSI HATÁRÉRTÉK KAPCSOLÓJA
Az AF élességállítási határérték kapcsolójával az objektív gyorsabban állítja be az élességet 0,16–0,30 m-es tartományban.
KOMPAKT ÉS KÖNNYŰ
A remek univerzális objektív tömege előnyös a felülről való fényképezésnél. A kompakt felépítés egyensúlyt teremt a Z sorozatú teljes képméretű és a DX-formátumú fényképezőgépek között.
75 MM DX-KIVÁGÁSBAN
Z sorozatú DX tükör nélküli fényképezőgéppel az objektív látószöge 75 mm. Makrófotók készítésekor kiváló portrékhoz vagy kisebb témák kisebb kivágásához.
PONTOS, EGYSZERŰ VEZÉRLÉS
A csendes vezérlőgyűrűvel vezérelheted a rekeszt, az ISO-érzékenységet és egyebeket. Az objektívvel azonnal válthatsz a kézi és az automatikus élességállítás között.
VÉDŐBEVONAT

A Nikon fluor bevonata védi az objektív elülső részét. Tökéletes, ha a szabadban lelted meg a kreatív játszótered.

Fotó: Nikon
Fotó: Nikon
Fotó: Nikon

NIKKON Z MC 105mm f/2.8

A gyors, éles és stabil, és egyben lenyűgözően kompakt S sorozatú makróobjektív az életnagyságú képek mestere. Tökéletes a mindig élethű munkákat készítő fotósoknak.

PROFESSZIONÁLIS F2,8-AS REKESZÉRTÉKŰ KÖZEPES, MAKRÓ TELEFOTÓ-OBJEKTÍV
Az 1:1-es leképezési arányú objektív közeli és makrófotózásra optimalizált, miközben a közepes telefotó-látószögnek és a kiváló képalkotási képességeknek köszönhetően részletgazdag portréfotózáshoz is kiváló.
 
FIGYELEMRE MÉLTÓ MÉLYSÉGŰ, ÉLETHŰ KÉPEK
Olyan módon különítheted el a témát, mint még soha. A széles Z-bajonett és a rögzített f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz tökéletesen lekerekített, természetes megjelenésű háttérelmosást tesz lehetővé.
GYORS, TÖKÉLETES ÉLESSÉGÁLLÍTÁS
Az élesség kiváló – akár közeliket szeretnél készíteni, akár végtelenre állítod az élességet. Drámaian csökkenti az elszíneződést, így az AF-rendszer hihetetlen sebességgel és pontossággal tudja beállítani az élességet.
ELEGÁNSAN TISZTA
A Nikon tükröződésgátló ARNEO és Nanokristály bevonata hatékonyan csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket. A fényképezőgépbe épített rázkódáscsökkentés (VR) az elektronikus VR-rel együtt dolgozik a kézből készült stabil felvételekért még gyenge fényben is.
PONTOS KÖZELIK
A minimális fókusztávolság mindössze 0,29 m, az AF élességállítási határoló pedig 0,29–0,50 m-es tartományban gyorsabban érzékeli a témákat. Kézi élességállítás esetén az általad alkalmazott munkamódszernek megfelelően kezelheted a fókuszvetést.
MAKRÓVIDEÓ
Használd ki a halk AF és a zökkenőmentes, stabil rekeszvezérlés előnyeit. A fókuszlégzés majdnem teljes mértékű kiküszöbölésének köszönhetően az élesség a felvétel látószögének befolyásolása nélkül állítható.
A NIKON SOKOLDALÚSÁGA
Könnyedén átfordíthatod az objektív élességállításának irányát , és a jól ismert AF-S MicroNIKKOR 105 mm-es objektívvel azonos, 62 mm-es felcsavarható szűrőkkel is használhatod.
MUNKÁRA TERVEZVE

A bajonett minden mozgó részét szigetelés védi a portól és nedvességtől. A Nikon fluor bevonata taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket.

Fotó: Nikon
Fotó: Nikon
Fotó: Nikon

NIKKOR Z 28MM F/2.8 ÉS A NIKKOR Z 40MM F/2

Az új kompakt és könnyű fix objektívek a Nikon Z-bajonettel rendelkező, teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez készülnek. Az objektívek megjelenése 2021-ben várható.
A NIKKOR Z 28mm f/2.8 egy nagy látószögű fix objektív, amely tökéletes mindennapi pillanatképek készítéséhez.
Ezzel szemben a NIKKOR Z 40mm f/2 egy általános fix objektív, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók képalkotási kifejezési lehetőségként könnyedén használják az elmosódást. Mindkét objektív könnyen használható a felhasználók széles köre számára, beleértve a tükör nélküli fényképezőgépek új objektívjeit is, sokféle mindennapi helyzetben.

A Nikon a felhasználók igényeinek kielégítése mellett továbbra is az optikai teljesítmény új dimenziójának elérését célozza meg. Ez végső soron hozzájárul a képalkotási kultúra szélesebb körű fejlődéséhez, amely remélhetően a fényképezés lehetőségeinek bővülését hozza el.

Fotó: Nikon
Fotó: Nikon

NX FIELD ALKALMAZÁS

A Nikon mindemellett bejelentette az NX Field alkalmazását, amelyet az NPS (Nikon Professional Services) jelentet meg. Előreláthatóan az új, távvezérelt fotózási rendszer 2021. június 17-én jelenik meg. Az NX Field támogatja a hír- és sportfotózás élvonalában tevékenykedő fotósokat, lehetővé téve, hogy a felhasználók több Nikon digitális SLR fényképezőgépet is összekapcsolhassanak, működtethessenek, és módosíthassák azok beállításait, illetve a fényképezőgépekkel készített képeket automatikusan fel is tölthessék egy FTP-kiszolgálóra.

A rendszer kompatibilis a Nikon D6 és Nikon D5 digitális SLR fényképezőgépekkel, és a tervek szerint a jövőben már támogatja az olyan tükör nélküli fényképezőgépeket, mint a Nikon Z 9, a Z 7II és a Z 6II.

Több kompatibilis Nikon digitális SLR fényképezőgép csatlakoztatásával a rendszer lehetővé teszi a „fő” fényképezőgép számára, hogy egyidejűleg vezérelje a távvezérelt fényképezőgépek zárkioldását. A fényképezőgépek vezetékes LAN-kábelen vagy vezeték nélküli LAN-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatóak.

Az NX Field alkalmazás letöltését követően a távvezérelt fényképezőgépeken történő kioldás okos telefonról vagy táblagépről vezérelhető. Az alkalmazás számos feladat távvezérelt végrehajtásához használható, ilyen például az élő nézet figyelemmel követése az objektíven keresztül, a fényképezőgép beállításainak módosítása, valamint a fényképezőgéppel készített képek megtekintése és feltöltése.

Az NX Field támogatja az 5G-s vagy az interneten keresztüli távvezérelt fényképezést, ami azt jelenti, hogy útközben is használható. Lehetővé teszi például a Tokióban elhelyezett fényképezőgépek működtetését Japánon kívülről.

Az NX Field emellett olyan helyeken is lehetővé teszi a távvezérelt fényképezőgépek elhelyezését, ahová nem könnyen juthat ember – például egy verseny célvonalánál vagy egy stadion plafonja közelében –, az NX Field támogatja a fontos és a másodperc törtrészéig tartó pillanatok rögzítését a korábban kihívást jelentő perspektívákból és szögekből.

Ráadásul a rendszer lehetővé teszi a fő és a távvezérelt fényképezőgépekkel készített képek azonnali és automatikus feltöltését egy FTP-kiszolgálóra.

A Nikon folyamatosan frissíti az NX Field alkalmazást, és támogatja a hír- és sportfotózás terén aktívan dolgozó profi fotósokat.

Az NX Field alkalmazás használatához a megfelelő fényképezőgép-firmware telepítése (díjköteles) és az NX Field alkalmazás⁴ letöltése szükséges egy okos eszközre.
A telepítéssel kapcsolatos részletekért keresse fel az NPS webhelyét: www.nikon.hu

Fotók: Nikon