Ahogy az lenni szokott, szinte minden gyártó egyes termékkategóriájának van egy bizonyos evolúciója. Ha a benne lévő termékek nem egyszerre, hanem egymás után jelennek meg, szinte mindig előnyére válik annak, aki ezt a taktikát választja, sőt a felhasználóknak is.

Ha lépésekben bővítjük bizonyos termékkör portfólióját, van időnk fejleszteni, meghallgatni a vásárlók visszajelzéseit, tapogatózni a piacon.
Így történt ez most is, a Smallrig óvatosan, mégis határozott léptekkel jelent meg a LED-es megoldások területén. Első terméke az RC120 (B és D) egészen jó fogadtatásra talált, így bátran kezdték el növelni a teljesítményt és szépen eljutottunk az RC220-as modellig. De pár szóban nézzük is át, hogy minek köszönhető a jó fogadtatás.

A Smallrig RC lámpái Bowens bajonettes kialakításúak, így rengeteg féle fényformálóból válaszhatunk, természetesen bármelyik gyártótól, aki használja ezt a szabványt. A lámpák kezelése/menüje egyszerű, gyorsan telepíthető, hűtésük pedig kimondottan halk, mégis hatékony.

Tehát eddig úgy állt a dolog, hogy 120 és 220 W teljesítményben választhattunk magunknak Smallrig COB (chip-on-board) LED fixtúrát, így más nem is volt hátra, mint hogy bővítsék a portfóliót és komolyabb fényerő felé kezdjenek kacsingatni.
Meg is érkeztünk a két új versenyzőhöz, akik azonban – alkalmazkodva fenti logikámhoz – nem csak teljesítményben nőttek, hanem szolgáltatásban is. Az RC350 és 450 (B és D) már nem csak szignifikánsan magasabb fényerővel kopogtat a szakma ajtaján, hanem jó szolgáltatásokkal és kedvező árral is.

Nevük beszédes, a 350 és 450 W-ra utal, ami képes leadni és ahogy a korábbi típusoknál, itt is megtalálható D (daylight – 5600K) és B (bi-color 2700-6500K) verzió is. Örökölte az RC220 külső tápos megoldását, így könnyebb és jobban hűthető a „fej”, emellett azonban kapott még egy portot a külső vezérléshez is. Ezt vezetékesen van lehetőségünk kiszervezni elérhető magasságba, mellyel a LED használata sokkal kényelmesebbé válik. Ez a panel külön kapható!

Így – nem túl hosszú, de tartalmas felvezetés után – most már 4 lépcsős a Smallrig COB LED portfóliója, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet, ami jól illeszkedik a feladathoz és a büdzséhez is! És hogy vége van-e a fejlődésnek? Biztosak lehetünk benne, hogy nem!