Nanlite Forza 720 és 720B

2022.04.01.

A Nanlite bejelentette a Forza-kategória jelenlegi csúcsát, a 720 és 720B lámpáit, melyek fényerejükkel és szolgáltatásaikkal erősen túlteljesítenek a LED-ek mezőnyében. Ezek persze csak szavak, gyorsan indokoljuk is meg kijelentésüket!

Tehát az új Forza 720/B lámpák 800W hálózati teljesítmény felvétele mellett elképesztő fényerőt képesek prezentálni, mindezt a szokásos, magas CRI és TLCI index mellett.  Az alábbi táblázatban ezt egzakt adatokkal is alátámasztom:

Most, hogy szembesültünk a – leglényegesebb – technikai adatokkal, bontsuk is tovább, hogy milyen szolgáltatásokkal próbálja meg a Nanlite meghódítani a vásárlók szívét.

Ahogyan azt már megszokhattuk -a Forza 60 kivételével – minden lámpa, így a 720 is Bowens-bajonettes, mely rengeteg féle fényformálóra ad lehetőséget, hogy totálisan kihasználhassuk kreativitásunkat. Ideértve természetesen a nemrég bemutatott 19 és 36 fokos gobóvetítésre alkalmas előtéteket, illetve a kengyel megszorító mechanikája alatt megtaláljuk a klasszikus ernyőnek kialakított helyet is!

A lámpák erős fémből készültek, ellenállnak az erős fizikai behatásoknak, így annak a magas igénybevételnek is, amit a filmes szakma elvár és zajszintje a maximális igénybevétel mellett is kevesebb mint 20 dB (!).
A szokásos generátor/fej kiépítés itt is megmarad, azonban a táp- és vezérlőegység jelen esetben az oldalára engedi felszerelni a V-mount akkumulátorokat. Azonban nem csak ebben más kiépítés, ugyanis integrálásra került egy jelerősítő, mely Bluetooth és 2,4GHz-es rádió kapcsolat esetén is biztos átvitelt tesz lehetővé.

Így el is jutottunk a vezérlés kérdéséhez, hiszen ez manapság már kulcsfontosságú, hiszen illeszkedni kell a kialakult workflow-hoz, így amellett, hogy extra kis lépésekben szabályozható a fényerő – tized százalékos pontossággal – DMX-szel és saját applikációval (Nanlink) is működik. Ha mindezt kevésnek érezzük, a „generátor” felső részen egy USB-port is helyet kapott, mellyel további, vezeték nélküli DMX opciókhoz juthatunk!

Összegezve tehát feljutottunk a COB LED világítás csúcsára, melyre joggal büszke a gyártó, ráadásul, ha minden jól megy, 3 héten belül az első tesztelhető darabok is befutnak. Addig azonban legyünk türelmesek, vagy ha nem tudunk várni, böngésszük tovább a gyártó adatait és csodálkozzunk: