A titokzatos cím Müller Nándor BARANGOLÁSOK sorozatának túraajánló könyveit és a NÉGY ÉVSZAK sorozat exkluzív ismeretterjesztő fotóalbumait takarja. Kiváló túravezetőnk segítségével a Mecsek, a Zselic, a Pilis és a Visegrádi-hegyég, a Vértes és a Gerecse, valamint a Bakony majd minden turistaútját bebarangolhatjuk.

Induljunk akár kisebb sétára, kellemes kirándulásra, vagy kiadós bakancsos túrára, a könyvek biztosan segítségünkre lesznek. A kiinduló pontok megközelíthetősége, a túrák hossza, ideje, szintemelkedések, kitérési lehetőségek, történelmi emlékek, a vidékhez kötődő mondák… Hegycsúcsok, szurdokvölgyek, források, barlangok, látványos sziklaképződmények nyomába eredhetünk a könyvek segítségével. A 160 oldalas, 300 színes fotóval illusztrált Barangolások sorozat köteteiben minden információt megtalál az olvasó.

A 168 oldalas, 300 fotóval illusztrált ismeretterjesztő fotóalbum Müller Nándor természetfotós objektívén keresztül mutatja be hazánk öt tájegységének rejtett szépségeit, meseszép tájait. Hegyvidékeink páratlanul gazdag növény- és állatvilága, épített öröksége, gyönyörű tájai, rejtett természeti kincsei elevenednek meg a könyv hasábjain. Öt hegyvidék különleges hangulata a négy évszak tükrében!

A könyvek megrendelhetők a turakonyvek.hu oldalon.

 

Barangolások a Mecsekben

Séták, kirándulások, bakancsos túrák a Mecsekben. A nagy sikerű Barangolások sorozat első kötete, melyet 2009-ben vehettek először kezükbe a Mecsek és a kirándulás szerelmesei. A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat járhatja végig a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 236 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A Mecseket mintegy 800 kilométernyi turistaút hálózza be, ebből a könyvben közel hétszázat barangolhatunk be.

Négy évszak a Mecsekben

A méltán népszerű exkluzív fotóalbum képanyagának jórészét az erdőben kúszva-mászva, túrázva, hosszú évek munkájával állította össze a könyv szerzője. Az album a Nyugat-Mecsektől indulva bemutatja a Közép- és Kelet-Mecsek legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát. Amit a Mecsekben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 222 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Mecsek-hegység csodálatos világát.

 

Barangolások a Zselicben

Séták, kirándulások, bakancsos és csillagtúrák. A kötet segítségével a Zselicet átszövő turistautakat barangolhatja be a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 265 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A 19 séta, 22 kirándulás és 9 bakancsos túraajánló alkalmával összesen 650 kilométert barangolhatunk be a könyv segítségével. A túraútvonalakat a szerző az elmúlt években újra bejárta, így született meg a Barangolások a Zselicben című könyv.

 

Négy évszak a Zselicben

Az exkluzív fotóalbum bemutatja a Zselic legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát, és egy fejezet erejéig elkalandozik a Boronka-mellék tájaira is. Amit a Zselicben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Zselic csodálatos, néha rejtett, titokzatos világát.

 

Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben

Séták, kirándulások, bakancsos és körtúrák a Pilis és a Visegrádi-hegység vadregényes tájain. A kötet segítségével a hegységet átszövő turistautakat ismerheti meg a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat is találhat a könyv hasábjain. A közel 300 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A szerző az elmúlt években a hegység majd’ minden turistaösvényét újra végigjárta, így született meg a Barangolások a Pilisben és a Visegrádi-hegységben című könyv. A kötetben szereplő 21 séta, 26 kirándulás és 9 bakancsos túra alkalmával összesen 580 kilométernyi turistaösvényt barangolunk be.

 

Négy évszak a Pilisben és a Visegrádi-hegységben

Az exkluzív fotóalbum 180 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerteti meg a kedves olvasót a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Szentendrei-sziget varázslatos világával. A Duna-zug természeti értékei, védett növény- és állatvilága mellett a könyv bemutatja a történelmi vidék műemlékeit, épített örökségeit is.

 

 

Barangolások a Vértesben és a Gerecsében

2018-ban már a Barangolások sorozat negyedik kötetét tarthatta kezében a kedves olvasó. Ez alkalommal a Vértes és a Gerecse turistaútjain rójuk a kilométereket, bebarangolva a vidék legszebb tájait, vadregényes völgyeit, barlangjait. Felkapaszkodunk hegycsúcsaira, hogy a páratlan panorámában gyönyörködjünk, miközben ízelítőt kapunk a két tájegység színes növény- és állatvilágából is. Várak, kolostorok, apátságok, templomromok felfedezése közben számos történelmi emlék, monda elevenedik meg az olvasó előtt.

 

Négy évszak a Vértesben és a Gerecsében

A Mecsek, a Zselic, a Pilis és a Visegrádi-hegység meseszép tájait bemutató exkluzív fotóalbumok után ezúttal a Vértes és a Gerecse rejtett kincsei kerültek a szerző fényképezőgépének fókuszába. Hazánk két változatos, csodálatos természeti adottságokkal „felvértezett” középhegységét 168 oldalon, közel 300 kiváló minőségű fotóval próbálja még közelebb hozni az érdeklődők számára. A két tájegység erdeinek páratlanul gazdag növény- és állatvilága mellett a magyar történelem megannyi színtere is megelevenedik a fotós objektívjén keresztül.

 

Barangolások a Bakonyban

Séták, kirándulások, bakancsos túrák a Bakonyban. A 160 oldalas kötet segítségével a Bakony keleti, déli és északi részeit átszövő turistautakat járhatja végig a kedves olvasó. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A közel 300 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk.

 

 

Négy évszak a Bakonyban

Az exkluzív ismeretterjesztő fotóalbum bemutatja a Bakony legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény és állatvilágát. Mindezek mellett a történelmi vidék műemlékei és épített öröksége is a szerző fókuszába kerülnek. Amit a Bakonyban látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, közel 300 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a hatalmas tájegység csodálatos, néha rejtett, titokzatos világát.