Engedd szabadon kreativitásod a NIKON újdonságaival

2020.07.21.

Hollandia, Amszterdam, 2020. július 21.: A Nikon ma bejelentett egy új belépő szintű teljes képméretű fényképezőgépet, a Nikon Z 5-öt és két olyan Z telekonvertert, amelyek megnövelik a kompatibilis NIKKOR Z objektívek gyújtótávolságát.

NIKON Z 5 

Megérkezett a NIKON Z termékcsalád legújabb tagja, a NIKON Z 5. Szívós, könnyű és könnyen kezelhető, így mindenki számára nagyszerű lehetőségeket kínál, akik szeretnének belépni a teljes képméretű, tükör nélküli fényképezés világába.
A fényképezőgéppel együtt bemutatkozott a hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 mm is: a legrövidebb és legkönnyebb, teljes képméretű, tükör nélküli zoomobjektív. A Nikon Z 5 tökéletes partnere, és nagyszerű választás minden olyan Nikon Z-vel dolgozó alkotónak, aki valóban hordozható, teljes képméretű zoomobjektívet szeretne.

A NIKON Z 7 és Z 6 alá pozicionált NIKON Z 5 azoknak készült, akik szeretnék felfedezni a teljes képméretű fényképezés szépségeit. Akár állóképeket, akár 4K videókat is készíthetsz vele, felhasználója a részletgazdagság, a mélység és a színek lenyűgöző új szintjeit láthatja viszont a képein. A rendkívül nagy látószögű Z-bajonettes, fénygyűjtési képességeit tökéletesen kihasználó, teljes képméretű, 24,3 megapixeles CMOS-érzékelőnek köszönhetően a tiszta, lenyűgöző dinamikus tartományú képek hozhatók létre még magas ISO-értékekkel is. A NIKON 273 pontos AF-rendszere éles fókuszt biztosít a kompozíció teljes területén, az elismert Z 6 és Z 7 elektronikus keresője pedig rendkívül éles képet ad. A kettős kártyafoglalat rugalmas tárolást biztosít, és a NIKON Z ergonómiai funkcióinak köszönhetően könnyedén kezelhető.

NIKKOR Z 24-50MM F/4-6.3

A nagy látószögű fix objektívektől kezdve a zoomos telefotó-objektívekig a NIKON Z 5 kompatibilis a NIKON minden világos és kompakt, teljes képméretű NIKKOR Z objektívével. A kiválóan hordozható NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 pedig az alapszintű fényképezőgép- és objektívkészlet része. Ezzel a sokoldalú, kicsi és éles általános zoomobjektívvel elérhető néhány a legikonikusabb gyújtótávolság közül, és kiváló teljesítményt nyújt állóképek és videók készítéséhez. A NIKON Z 5 az FTZ bajonett adapterrel is teljesen kompatibilis, így az F-bajonettes NIKKOR objektívek a képminőség romlása nélkül használhatók.

A NIKON Z telekonverterei

A Z TC-1.4x telekonverter 40%-kal nagyobb gyújtótávolságot biztosít a fotósok számára, a Z TC-2.0x telekonverter pedig lehetővé teszi a gyújtótávolság megduplázását. A NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S az első objektív, amely kompatibilis ezekkel a telekonverterekkel. A NIKKOR Z objektívsorozat bővülésével több objektív lesz kompatibilis a Z telekonverterekkel.

A Nikon fejlett optikai kialakítása a telekonverter használatakor éles, nagy felbontású képeket biztosít, és az objektív minimális fókusztávolsága változatlan marad. Emellett a NIKON Z rendszer kiemelkedő automatikus élességállítással és megbízható rázkódáscsökkentéssel garantálja a NIKON Z sorozattól elvárt pontosságot és gyorsaságot. A fotósok a zoomos telefotó-objektívet szupertelefotóvá alakíthatják át, vagy megnövelhetik a fix objektív gyújtótávolságát. Mindezt a képminőség romlása nélkül.
Mindkét új Z telekonverter kiválóan teljesít. Alapos szigetelés tartja kívül a port és nedvességet, valamint rendelkeznek a Nikon által kifejlesztett fluor bevonattal – amely hatékonyan taszítja a port és a szennyeződéseket. A strapabíró, szemcsézett, eloxált alumíniumból készült új telekonverterek kialakítása tökéletesen illeszkedik a Nikon Z fényképezőgépekhez és a NIKKOR Z objektívekhez.