Itt a Fujifilm X-T200

2020.01.24.

A Fujifilm új kamerája egyszerre nyújt kis méretet, jó kezelhetőséget, hatalmas érintőképernyőt és jó képminőséget – mindezt kedvező áron.

Megérkezett a X-T sorozat legkisebb tagja, amely számos újdonságot hoz elődjéhez, az X-T100-hoz képest. A felbontás változatlanul 24 megapixel, de teljesen új a CMOS szenzor, amely jóval gyorsabb kiolvasást tesz lehetővé alacsonyabb képzaj mellett. Ez a videós képességekre, az AF-sebességre és az elérhető ISO érékekre is jó hatással van. Videóban így vágatlan (uncropped) 4K rögzítés lehetséges, maximum 24p/29,97p képismétléssel, az AF mezők száma 91-ről 425-re növekedett, az elérhető érzékenység pedig immár ISO 25 600. Gyorsult a sorozatfelvétel is, 6 helyett 8 kép/s a maximum.

A kamera hátuljára hatalmas, 3,5 colos érintőképernyőt építettek, amely ráadásul kihajtható és el is forgatható. Azaz egyaránt kényelmes szelfizéshez, videózáshoz és a furcsa helyzetekből való fotózáshoz. A kezelőfelület hasonló, mint amit az X-A7 modellnél már megmutatott a Fujifilm, azaz a hagyományos négyirányú gomb helyett a meglehetősen kényelmes joystickkel lehetséges a menük léptetése és az AF-mezők tologatása is. Lényeges fejlődés az elődhöz képest, hogy jóval nagyobb markolatot kapunk, így az X-T200 fogása sokkal kényelmesebb lehet. Maradt azonban a kis méret és tömeg, a kamera mindössze 370 gramm, szélessége is csak 121 mm. fujifilm x-t200fujifilm x-t200Az új kamera mellett egy új fix objektívet is bejelentett a cég. Az XC 35mm F2 érdekessége, hogy optikai konstrukciója teljesen megegyezik az azonos gyújtótávolságú és fényerejű XF 35mm-es objektívével, de az XC sorozatra jellemző módon jóval kedvezőbb áron kerül forgalomba. Ugyanis ebből a változatból kihagyták az időjárásálló szigeteléseket, műanyagra cserélték a bajonettet és elhagyták a rekeszgyűrűt is. Nagyon jó irány a Fujifilm részéről, hogy kedvezőbb áron is elérhetővé teszi az egyik legnépszerűbb objektívkonstrukcióját, mert így azok is feljebb léphetnek a jobb képminőség felé, akik nem szeretnék megfizetni az extrákat.
fujifilm x-t200