Bemutatkozik az LS-P5, ami a professzionális szcéna támogatójaként lép színre!

2022.08.25.

A legújabb generációt jelentő hangminőség profi filmesek, youtuberek, zenészek, diákok, újságírók és mindenki más számára az OM-tól!

Az OM Digital Solutions Corporation nagy örömmel bemutatja a legújabb, OM SYSTEM LS-P5 névre hallgató lineáris PCM hangrögzítőjét. Ez az új modell olyanok számára ideális, akik azt a hangminőséget és sokoldalú használhatóságot élvezhetik, ami az LS sorozatot híressé tette. Előnyeihez hozzátartozik a kompakt, de mégis tömör felépítése, melynek köszönhetően optimális megoldást jelent szinte bármilyen feladatra.

Kéz a kézben

Amennyiben a felhasználó a legújabb OM SYSTEM mikro-négyharmad fényképezőgép modellekkel rendelkezik, akkor 4K/60 videófelvételre képes, és OM-1 zászlóshajóval együtt is használható. Ezzel a kombinációval egy tökéletes, mindenes hangrögzítőt kapunk végeredményként. Így a tartalomkészítők, olyan professzonális tartalmakat készíthetnek, kiváló minőségű hanggal, mint az útifilmek, az esküvői videók és a videóklippek. Ez a kombináció kiváló hanganyagok felvételét kínálja YouTube videókhoz, influencerek és más felhasználók számára is.

Kivételes hangminőség

Az új, nagy teljesítményű TRESMIC II mikrofonrendszerrel büszkélkedő LS-P5 megnövelt frekvenciaérzékenységű sztereó hangfelvétel készítésének lehetőségét nyújtja, lineáris PCM, vagy FLAC 96kHZ/24bit formátumban történő mentéssel. Ez a hangfelvevő három beépített, irányított mikrofont tartalmaz, melyek kifinomult zoomvezérléssel rendelkeznek. A mikrofonok zoombeállítása által a hangforrás hangjai megbízhatóan rögzítésre kerülnek az alacsony frekvenciától a magas hangokig – tehát a finom hangváltások is valósághűen megjelennek a felvételen.

A hangrögzítő funkciói keverik a három mikrofonról érkező hangokat és 21 szint szerint változtatják a zoombeállítást – miközben megőrzik a hangminőséget. Emellett a mikrofonok akár 125dB (SPL) hangnyomásnak is ellenállnak, mely lehetővé teszi a torzításmentes felvételek rögzítését igencsak széles dinamikatartományban, a hangos zenétől a madárdalokon át az előadásokig.

Nálad az irányítás

Az LS-P5 modell Bluetooth® technológiát kínál kompatibilis eszközök csatlakoztatásához. Az ingyenes DVR.Remote okostelefon alkalmazás (iOS és Android operációs rendszerekkel is) használható a hangrögzítő egyszerű távvezérlésére (akár 10m távolságból), mely ideális megoldás a hangrögzítő beállításainak megváltoztatását egyébként kisérő – minimális – kezelési zajok kiküszöbölésére a hangfelvételek közben. Ideális abban az esetben is, ha a hangrögzítőt közelebb helyezzük a hangszóróhoz az előadások felvételekor. A távvezérlés nem csak a hangfelvétel elindítását, illetve leállítását jelenti, hanem közben a felvételi szint módosítását, a szűrők beállítását és a zoom módosítását is. Ez különösen kényelmes zenei előadások rögzítésénél, tárgyalásokon, sajtótájékoztatókon, illetve akár madárdalok távolról történő felvételekor. Vezeték nélküli fejhallgató csatlakoztatásával (16 bites felvétel módban) ellenőrizhetjük a hanganyagot videofelvétel közben, vagy zenedarabok rögzítésekor – mely tökéletes a néma zenekari próbákhoz, illetve a kábelmentes helyszín biztosításához. Az LS-P5 hangrögzítőt külső kameramikrofonként is használhatjuk a jobb hangfelvétel rögzítése érdekében. A vezeték nélküli Bluetooth® audio monitoring és a távvezérlés 10 méter távolságig működik.

Csúcsminőség, tömörítve is

A hangrögzítő támogatja a 96 kHz maximális mintavételezési frekvenciát és a lineáris PCM hangrögzítést akár 24-biten. Emellett veszteségmentes tömörítést garantál használójának. A nagykapacitású – 16GB – belső memória mellett használhatunk opcionális microSD memóriakártyákat is. Ezen kívül manuálisan is beállíthatjuk a felvételi szintet, megkeresve az optimális S/N arányt a hangforrás hangerejének megfelelően. A manuális szintbeállítás ugyancsak hasznos lehet a kijelzőn megjeleníthető szintmérőt figyelve, hogy nagyobb pontosságot érjünk el a csúcsértékeket figyelve.