A LUMIX fényképezőgépek következő generációja: GH6

A Panasonic bemutatta legújabb zászlóshajó modelljét, a micro négyharmad szabványon alapuló, tükör nélküli LUMIX GH6-ot. A Panasonic első fotó/videó hibride a DMC-GH1 2009-ben jelent meg, azóta a GH sorozat folyamatosan bővült felhasználók által kedvelt és igényelt innovatív funkciókkal, és mára a teljesítményének, mobilitásának és masszív kialakításának köszönhetően világszerte elsőszámú eszközként vált ismertté az alkotók körében. A legújabb tagja a GH6, amely ismét felülmúlja a MILC határokat.

Elsőként a LUMIX termékeknél: Apple ProRes kodek

A Panasonic LUMIX GH sorozat kiemelkedő videóteljesítményt ér el, ebben a szellemben fejlesztették az új GH6-ot is. Minden eddiginél nagyobb felbontást és bitrátát kínál, és biztosítja a filmekhez, a televíziós tartalmakhoz és a különböző videók készítéséhez szükséges naprakész, kiváló képminőséget, sokoldalúságot és tartományt. A LUMIX sorozatban most először érhető el 5,7K 30p belső videofelvétel ProRes 422 HQ és ProRes 422 formátumban, így lehetővé válik a transzkódolás nélküli nem lineáris szerkesztés.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,Korlátlan 4:2:2 10 bites C4K/4K 60p/50p videofelvételi idő

A fényképezőgép 4:2:0 10 bites 4K 120p (5x lassított felvételnek megfelelő) és 4:2:2 10 bites FHD 240p HFR (High Frame Rate), hanggal rögzíthető videofelvételre is képes, hogy például sebességátállítással (speed ramping) engedjen szabad utat a kreativitásnak.  A maximum 300fps-es FHD
(12,5x lassított felvételnek felel meg) VFR (változó képkockasebesség) lehetővé teszi az alany dinamikus mozgását.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,A túlmelegedés súlyos problémát jelenthet a folyamatos videofelvételeknél, különösen a felbontás és a képkockasebesség növelésekor, de a
LUMIX GH6 minden üzemmódban korlátlan videofelvételi időt ér el a hőelvezető út optimalizálásával, egy kényszerhűtéses ventilátor mechanizmus segítségével.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,Páratlan képstabilizálás

A LUMIX GH6 egy új, kiváló precizitású, 5 tengelyes, giroszkópos érzékelőt alkalmaz új algoritmussal, hogy nagy teljesítményű 7,5 rekesznyi Body I.S. és Dual I.S.2 képstabilizálást tudjon biztosítani. Így a kézi felvételek is élesek lesznek, és kellemes nézői képélményt nyújtó videofelvételek rögzíthetők.

Sőt, még állvány nélkül is fotózhatunk, a külön erre a célra kifejlesztett nagy felbontású üzemmódban. A Body I.S. képstabilizálás használatával a GH6 a 25 megapixeles képérzékelő fokozatos elmozdításával egymást követően nyolc képet készít és szintetizál automatikusan, és ezekből hoz létre egy 100 megapixel egyenértékű (11552 x 8672 pixel) fotót.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,Lenyűgöző dinamikus tartomány

A LUMIX GH6 az előre telepített V-Log felvétellel 12+ fokozatú széles dinamikatartományt biztosít, ami a Dynamic Range Boost mód használatakor 13+ fényérték átfogásra bővül. Az új Dynamic Range Boost módban minden egyes képponton egy alacsony ISO-áramkör által generált, erősen telített kép és egy magas ISO-áramkör által generált, alacsony zajszintű kép szintetizálódik. A kompozit kép alacsony zajszintet és magas telítettséget ér el, ami tiszta és gördülékeny HDR-videót eredményez, gazdag gradációval.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,4 csatornás hangfelvételi képesség: Most előszőr a LUMIXnál!

Az új GH6 most először teszi lehetővé a 4 csatornás hangfelvételt, XLR mikrofonadapter csatlakoztatásával. Ez nagyobb rugalmasságot biztosít például kültéri felvételek készítésekor, több hangforrás esetén, vagy ha tartalék hangfelvételt készítünk.

Új 25,2 MP érzékelő

A LUMIX GH6 az első Micro Four Thirds™ rendszerszabványú 25,2 MP Live MOS érzékelőt tartalmazza. Alul áteresztő szűrőtől menetes kialakításának köszönhetően több képponttal és nagyobb felbontással, rendkívüli élethűséggel örökíti meg a képeket. Nagyobb kiolvasási sebességével, elektronikus zárrendszerével C4K/4K 120p videofelvételt és 75 kép/mp sorozatfelvételt tesz lehetővé, minimálisra csökkentve a redőnyhatást.

lumix,panasonic,fényképezőgép,micro négyharmad,MILC,tükör nélküli rendszer,A GH6-ban található teljesen új Venus Engine lehetővé teszi a fejlett képfeldolgozási technológiák használatát, hogy a nagy felbontású képek természetes zajstruktúrával és gazdag színvisszaadással jelenjenek meg, hiszen ez a LUMIX fényképezőgépek egyik ismertetőjegye.

Várható megjelenés: 2022. március eleje