Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm F2.8 A LUMIX G zoomobjektívek Jolly Jokere!

2022.12.16.

A Panasonic aktuális fejlesztésű optikája egy egészen új szintet képvisel az eddigi zoomobjektív arzenáljában. Így érdemes közelebbi pillantást vetni a legújabb fejlesztés eredményeire!

A nagy rekesznyílású, 12-35 mm-es zoomtartományú objektív kompakt és könnyen hordozható kialakítással, valamint F2.8 rekeszértékkel rendelkezik. Optikai képstabilizátorának köszönhetően az objektív gyakorlatilag minden felvételkészítési helyzetet lefed.

Ez a modell a kifutó G X Vario 12-35 mm F2.8 helyébe lép, a még kiválóbb minőségű végeredmény érdekében. A Lumix G Micro Four Thirds objektívje egy szigorú LEICA optikai szabvány szerint készült. Kialakítása robosztus, valamint csepp- és porálló kialakítással rendelkezik. Ez többek között azt is jelenti, hogy akár -10 fokos hőmérsékleten is képes teljesíteni, és ehhez mindössze 306 g súlyú.

Az optika felépítése

A LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm F2.8-ban nem kevesebb, mint 14 lencsetag található, ezek kilences csoportba rendezése kivételes optikai teljesítményt nyújt az optikának. A lencsetagok között található egy korszerűsített kialakítású nagyobb fényáteresztő képességű darab, amely a természetes fényvisszaadás vizuális élményéért felel.

A Panasonic egyedülálló Nano Surface Coating bevonata sem maradhatott ki a gyártás során, amely a teljes látható színtartományban csökkenti fényvisszaverődést. Utóbbi és az új fényvédő komponens együttműködve minimalizálja a szellemképeket és a tükröződést. A körkörös rekeszmembrán kialakítás pedig a kép fókuszon kívüli területeinek biztosít esztétikus bokeh hatást.

Emeli a fotók és videók minőségét

Az objektív egy új mechanizmust is alkalmaz, amely videofelvételnél elnyomja a nemkívánatos „focus breathing” hatást, azaz az élességállítás következtében megváltozó gyújtótávolság jelenségét, valamint mikrofokozatú rekeszszabályozást biztosít a felvétel közbeni zökkenőmentes expozícióváltásokhoz. Ezek a funkciók, továbbá az autofókusz csendes, nagy pontosságú működése és a rendkívül hatékony O.I.S. rázkódásgátló technológiája révén az objektív a professzionális videófelvételek és az állóképek készítéséhez egyaránt ideális.

Az MFT objektívekre jellemző, lenyűgözően könnyű hordozhatósággal, a masszív kialakítással és a teljes fókusztartományban elérhető fantasztikus optikai teljesítménnyel a LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35mm / F2.8 ASPH. / POWER O.I.S. új szintet képvisel a LUMIX G zoomobjektívek között.

Az objektív várhatóan 2023 februárjártól lesz elérhető Magyarországon.