Új firmware verzió a LUMIX S1H fényképezőgéphez

2020.07.29.

Wiesbaden, Németország, 2020. július 28. – A Panasonic bejelentette a LUMIX S1H fényképezőgép 2.1 firmware verziójának kiadását, amely támogatja a RAW videó kimenetet.

A professzionális filmkészítők által használt videofelszereléseket gyártó Atomosszal együttműködve létrehozott új firmware lehetővé teszi HDMI csatlakozással az akár 5.9K/29.97p és 59.94p 4K (4128×2176(17:9), amit “C4K” néven jelentettek be az IBC2019 rendezvényen. A Digital Cinema Initiatives (DCI) által meghatározott C4K (4096×2160) formátumnak felel meg.
RAW video kimenetet, amit azután Apple ProRes RAW formátumban lehet elmenteni az Atomos Ninja V 4K HDR monitoros rögzítőn. Ezenfelül megfelel a 3.5K Anamorphic 4:3 formátumnak is. A Panasonic elkötelezett, hogy eljuttassa a professzionális filmkészítőkhöz az innovatív megoldásokat, ezért az S1H tulajdonosok ingyen tölthetik le ezt a firmware-frissítést.

A frissítés 2020. július 28-án 7:00-tól lesz letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

LUMIX S1H firmware 2.1 verzió

RAW videó HDMI adatkimenet

・[5.9K] / [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.5K] 12-bit RAW video adatkimenet HDMI csatlakozáson.

Apple ProRes RAW formátum mentése Atomos Ninja V rögzítőn. A választható felvétel mód az ATOMOS NINJA V. verziójától függ. A konkrét helyzettől függően előfordulhat, hogy nem mindegyik funkció érhető el.

V-Log vagy Rec.709 választható a Live View monitoron RAW kimenet üzemmódban.

A fotósegéd funkciók közül RAW kimenet üzemmódban a WFM (Wave Form Monitor), Vector Scope, Luminance Spot Meter (fényerő pont mérő) és a Zebra Pattern (zebraminta) használható.

Egy kifejezetten a NINJA V eszközön rögzített RAW videókhoz készített LUT (Lookup table) is elérhető az alábbi ügyfélszolgálati oldalon, hogy a V-Log/V-Gamut (A szoftver támogatja az Apple ProRes RAW-t, ami a NINJA V-tel készített RAW videók vágásához szükséges.) formátummal azonos fényelést lehessen elérni. Egyszerűen lehet egyeztetni a színeket a Panasonic Varicam, EVA1 és GH5 fényképezőgépeivel készített felvételeken, hogy azokat össze lehessen vágni.

https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/download/lut/s1h_raw_lut/index.html

• A Ninja V / ATOMOS az ATOMOS Limited bejegyzett védjegye.

• Az Apple és a ProRes az Egyesült Államokban és/vagy egyéb országokban az Apple Inc. védjegye vagy bejegyzett védjegye.

• A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.