Az új 50 mm-es, 40 mm-es és 24 mm-es objektívek ötvözik a lenyűgöző képminőséget és az intuitív kezelhetőséget

A Sony három új G objektívvel bővítette E-mount sorozatát: megérkeztek az FE 50mm F2.5 G (SEL50F25G), az FE 40mm F2.5 G (SEL40F25G) és az FE 24mm F2.8 G (SEL24F28G) modellek. Mindhárom objektív gyönyörű képminőséget és bokeh effektet biztosít, könnyű és kompakt kivitelben. Tökéletes azon fotósok és videósok számára, akiknek a minőségen kívül az egyszerű hordozhatóság is fontos szerepet játszik.

A Sony full-frame vagy APS-C fényképezőképeivel párosítva mindhárom objektív nagy felbontással, intuitív működéssel, gyors, pontos és csendes autofókusz funkcióval üzemel. Az objektívek ideális kellékek fényképekhez és videókhoz egyaránt, sokoldalú funkcióinak köszönhetően a felhasználók pillanatfelvételeket, portrékat és tájképeket egyaránt készíthetnek.

Az objektívek bármilyen felvételhez kellő fókusztávolságot biztosítanak: portrékhoz az 50 mm-es, állóképek vagy pillanatfelvételek készítéséhez a 40 mm-es, tájképekhez pedig a 24 mm-es objektív a legideálisabb választás. Az intuitív kezelhetőségnek és kiváló minőségű kialakításuknak köszönhetően remek csapatot alkotnak.

A három lencse azonos méretű (68 mm átmérő x 45 mm), súlyú (az FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g, az FE 24mm F2.8 G pedig 162g) és belső fókuszú, valamint egyforma szűrőátmérővel rendelkezik (49 mm), így az objektívek cseréje is rendkívül egyszerű – még gimbal használata esetén is. Hasonló stílusos külső kialakítás jellemzi őket, azonban a gyújtótávolságok könnyedén megkülönböztethetők a gyors váltások érdekében.

Nagy felbontás, kompakt kivitelezés

Az FE 50mm F2.5 G, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 G kompakt, könnyű, ugyanakkor kiváló minőségű G-objektívet biztosít. A legkorszerűbb optikai elemek ötvözete. Az aszférikus és az ED (Extra-low Dispersion) alkotóelemek elősegítik a nagy felbontást, valamint gátolják a színeltolódást. Az aszférikus lencsék akár a kép legapróbb sarkában is biztosítják a nagy felbontási teljesítményt, még a legmerészebb kompozíciók esetében is, így a felhasználók kompakt kialakításban élvezhetik a nagyfelbontású fotózás örömeit.

A G objektív lenyűgöző bokeh-ját a körkörös rekesznyílás optimalizálása teszi lehetővé, az objektívek egyénenként változó legszélesebb pontjánál (F2.5 esetében 50 mm és 40 mm, és F2.8-nál 24 mm).

Mindhárom objektív tervezésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a hordozhatóságra, így a termékek mindegyike rendkívül könnyű és kompakt kialakítású. A méret és a súly egyensúlyban van, függetlenül attól, hogy full-frame vagy APS-C fényképezőgéppel készítünk portré-, táj-, vagy pillanatképeket. Tapasztald meg a cserélhető objektívek előnyeit, és engedd, hogy alkalmazkodjanak a körülményekhez.

Fókusztávolságok

Amellett, hogy az 50 mm-es látószög tökéletes portrékhoz, pillanatfelvételek és mozgóképek készítéséhez, az FE 50mm F2.5 G 0,35 m (AF) / 0,31 m (MF)-es minimális fókusztávolsága, valamint 0,18x (AF) / 0,21x (MF)-es maximális nagyítása miatt ideális választás különféle jelenetek és tárgyak megörökítéséhez.

Az FE 40mm F2.5 G 40 mm-es látószögének köszönhetően kézenfekvő választás pillanatfelvételek és mozgóképek készítéséhez 0,28 m (AF) / 0,25 m (MF)-es minimális fókusztávolság és 0,20x (AF) / 0,23x (MF)-os maximális nagyítás mellett. A 40 mm-es látószög összhangban van a természetes látómezővel, így kifejezetten hatékony filmfelvételek esetén. Állóképeknél a 40 mm-es objektív segítségével a felhasználók kiemelhetik alanyaikat a háttérből.

A széles, 24 mm-es látószöggel az FE 24mm F2.8 G objektív tökéletes olyan felvételeknél, ahol a háttér is szerepel, például gimballal vagy szelfibottal készített rögzítés esetén. Minimális 0,24 m (AF) / 0,18 m (MF) fókusztávolsággal és 0,13x (AF) / 0,19x (MF)-os maximális nagyítással a felhasználók elmosódott hátterű közeli képeket is készíthetnek.

Fejlett kezelhetőség és megbízhatóság

Kompakt méretük ellenére az objektívek fókuszrögzítő gombbal, fókuszmód állítóval, blende nyílással és rekesznyílás kapcsolóval is rendelkeznek az ideális kezelhetőség érdekében. A fókuszrögzítő gomb testre szabható a kamera menüjében, és hozzárendelhető a felhasználók által előnyben részesített funkciókhoz. A rekesz intuitívabb és közvetlenebb érzetet nyújt az állóképek és filmek készítéséhez használt fényképezőgép-vázhoz viszonyítva, valamint állítható rekeszkapcsolókkal is rendelkezik, melyek filmfelvétel esetén könnyedén kikapcsolhatók. Ezen felül a Linear Response MF segítségével a fókuszgyűrű manuális fókuszáláskor pontosan és lineárisan reagál, így biztosítja az azonnali és intuitív irányítás érzését, közvetlenül tükrözi a fotós szándékát és lehetőséget teremt a fókusz finomhangolására.

Az alumínium borítás és a gravírozott Sony logó biztosítja a prémium, kifinomult külsőt, valamint a megnövelt szilárdságot és tartósságot. A szűrőmenet átmérői a lencsénél és a közgyűrűnél praktikusan megegyeznek (49 mm), így a felhasználók ugyanazt az objektívsapkát és kupakot és szűrőt tudják rögzíteni. Az objektívek továbbá por- és nedvességálló kialakítással rendelkeznek, így a kültéri megpróbáltatások sem jelentenek akadályt.

Gyors, precíz és halk autofókusz

Az FE 50mm F2.5 G, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 Gkét lineáris motorjának köszönhetően a gyors és precíz autofókuszt (AF) és kiváló követési teljesítményt biztosít még az alany mozgásának hirtelen változása esetén is, így ideális választás mozgó alanyok rögzítéséhez. Az AF ráadásul rendkívül halk, így állóképeknél és filmfelvételeknél egyaránt hatékony.