Vizes élőhelyeink – Indul az UNESCO MNB fotópályázata

2024.05.06.

A Varázslatos Magyarország és Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága a CEWE támogatásával izgalmas fotópályázatot hirdet!

A pályázat a fókuszába a vizes élőhelyeket veszi, amelyek jelenleg az emberi tevékenység és a modern kor veszélyei miatt a legveszélyeztetettebb élőhelyek közé tartoznak, ugyanakkor számtalan életnek otthont adnak, hozzájárulva a biológiai sokféleséghez. A vizes élőhelyek pusztulása negatívan érinti a vízellátást, a kapcsolódó élelmiszer-termelést, a lokális éghajlatra és az időjárási szélsőségekre gyakorolt hatásukat. A pályázati kategória lehetőséget nyújt a fotósoknak, hogy képeikkel bemutassák hazánk vizes élőhelyeinek változatos világát az ott élő állat- és növényfajokkal együtt, valamint lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy mit veszíthetünk, ha ezek veszélybe kerülnek.

A pályázatra feltöltött képekre legtöbb pontszámot kapó fotósok nyerik el a dobogós helyeket, valamint különdíjak is kiosztásra kerülnek. A díjazott képekből, valamint a legszebb fotókból a CEWE saját gyártású vászonképein fotókiállítást készít, mely az év folyamán több helyszínen lesz megtekinthető.

A pályázatra kifejezetten olyan képeket várunk, amelyek az élőhelyeket mutatják be, nem 1-1 állat- vagy növényfajt, hanem azokat a természetes környezetükben bemutatva.

Milyen témákat várunk?

  • vizes élőhelyek: tavak, mocsarak, szikes tavak, lápok, holtágak, folyószakaszok, nedves rétek, valamint ember alkotta halastavak, víztárolók
  • a vizes élőhelyek élővilága
  • veszélyben a vizes élőhelyek
  • életünk forrásai a vizes élőhelyek

➡ Pályázati kiírás és részletek: https://varazslatosmagyarorszag.hu/palyazat/854
✍️ Regisztráció: www.varazslatosmagyarorszag.hu
📅 Határidők: 2024. május 1. – július 31.