Megérkezett a Nikon Z sorozat első nagy teljesítményű zoomobjektívje, a NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR. Tökéletes videókhoz, kitűnő választás állóképekhez. 

Mire tudod használni?

Ezt a kompakt DX formátumú, nagyteljesítményű zoomobjektívet videózáshoz optimalizálták, de kreatív pillanatképek készítéséhez is kiváló társad lesz. A sokoldalú zoomtartománynak és a kiterjedt, 12–28 mm-es gyújtótávolságának köszönhetően tökéletes választás azoknak a DX-fényképezőgépet használó fotósoknak, akik egy olyan könnyű zoomobjektívet keresnek, amely elég nagy látószöget kínál a vlogoláshoz is.

Az automatikus motoros zoom funkció lehetővé teszi a zoom távoli vezérlését, ami ideális választás azok számára, akik saját vlogokat készítenek, vagy gimbal használatával rögzítenek videókat. Zoomolás közben egyáltalán nem kell megérintened az objektívet, és 11 különböző zoomsebesség közül választhatsz, így bármilyen kreatív szándékot megvalósíthatsz, legyen az az atmoszféra megteremtése lassú zoommal vagy gyors ráközelítés valakinek a reakciójára.

Ez az utazásbarát objektív mindössze 205 grammot nyom, így könnyen hordozható, és a legtöbb gimbal is elbírja. Az objektív váza nem lesz fizikailag hosszabb vagy rövidebb az élességállítás vagy a zoom használatakor, ami optimális egyensúlyt biztosít kézben tartva, és zoomolás után nem kell ismét kiegyensúlyozni a gimbalt.

Az objektívbe épített rázkódáscsökkentés tiszta és elmosódásmentes képeket biztosít, akár saját magad filmezed menet közben, akár kézből végzel pásztázást. A 0,19 m-es minimális fókusztávolság pedig éles képeket biztosít, amikor közelről készítesz felvételt: NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR tökéletes választás a nagy látószögű kreatív képekhez és videókhoz!

 Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőt mondta:
„Az új, rendkívül nagy látószögű DX objektívünk nagyszerű lehetőséget kínál a kezdő vloggerek és videósok számára a saját víziójuk kiterjesztéséhez és új perspektívák felfedezéséhez. A motoros zoomnak köszönhetően rendkívül egyszerűen meg lehet komponálni a felvételeket út közben, és remek lehetőségek nyílnak a kreatív zoomolási technikákkal való kísérletezésre.”

 A NIKKOR Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR legfőbb jellemzői

Dinamikus 12–28 mm-es gyújtótávolság: rendkívül nagy látószöget fed le. Remekül használható átfogó, nagy látószögű felvételek készítéséhez, amelyek azt az érzést keltik, hogy a néző is része a jelenetnek, vagy a térérzet megteremtéséhez a zsúfolt, beltéri helyszíneken.

Motoros zoom: egyenletesen, 36 másodperc alatt lefedi a teljes 12–28 mm-es tartományt, vagy ugyanazt a tartományt csupán fél másodperc alatt! A 11 különböző beállítással pontosan szabályozható a zoomsebesség.

Zoomolás az objektív megérintése nélkül: vezéreld a zoomot a hozzárendelhető fényképezőgép-gombokkal vagy távolról a Nikon ML-L7 távvezérlő vagy a SnapBridge alkalmazás segítségével.

Éles képek közelről is: a mindössze 0,19 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően csupán 19 cm távolságból is éles képeket készíthetsz a témáról.

Rendkívül könnyű: mindössze 205 grammot nyom, így könnyen hordozható, és a legtöbb gimbal is elbírja.

Kiegyensúlyozott: a belső zoom és élességállítási mechanizmus révén az objektív váza nem mozog, és az objektív gravitációs középpontja stabil marad, így optimális egyensúlyban lesz részed, akár kézből készítesz felvételt, akár gimbalt használsz.

Kiváló stabilitás: az akár 4,5 lépésközt biztosító objektívbe épített rázkódáscsökkentés (VR) tiszta és elmosódásmentes képeket biztosít.

Néma vezérlőgyűrű: a kattanás nélküli, testre szabható vezérlőgyűrű kiváló videókészítéskor. Használhatod egyenletes rekeszátmenetek létrehozásához, az ISO-érzékenység módosításához és sok más funkcióhoz.

Jól védett: az objektívváz és minden mozgó része védve van a portól és a vízcseppektől.

Szűrőzhető: 67 mm-es szűrőkkel kompatibilis, amelyek akkor is használhatók és cserélhetők, amikor a Nikon HB-112objektív fényellenzője az objektívre van rögzítve.