Vanguard VEO Select 36S

2020.07.09.

Aki dolgozott már két vázas szettel vagy fel kellett készülnie minden létező fotótémára, esetleg próbálta már belegyömöszölni videós eszköztárát egy oldaltáskába, az biztos beleütközött már a határokba. A VEO Select 36S nekik készült.

A VEO Select36S nagyobb fotós és videós szetek elhelyezésére alkalmas klasszikus válltáska. A hordozásról vastagon párnázott, széles, csúszásgátló betéttel ellátott vállpánt, a könnyű kezelésről a tetőn egy masszív fogó gondoskodik. A felszerelést körben futó cipzár és nagyméretű csat őrzi. Belül egy maximum 13 colos tablet vagy notebook számára van külön rekesz, a fotós felszerelés számára kialakított hely pedig óriási. A gyári rekeszelőkkel maximum nyolc részre oszthatjuk a belsőt, elférhet itt két váz, több f/2,8-as zommal együtt, vagy egy gimbalos stabilizátor és egy videókamera jópár objektívvel, pótakkuval és mikrofonnal.

Vanguard VEO Select 36SA tér esetenként túlságosan is nagy, mert lehet, hogy érdemesebb lett volna olyan rekeszelőket is adni a táskához, amelyek a vertikális elválasztást is lehetővé teszik így a kisebb objektívek vagy felszerelési tárgyak is jobban lennének pakolhatók, akár emeletesen is. Ezt azonban könnyű pótolni. Elől egy méretes tartozékos zsebet találunk két hálós rekesszel, és egy alulról kihúzható széles állványtartó pánttal, a táska tetejének belső oldalán további két darab, hálós részt dedikálhatunk a memóriakártyáknak vagy kisebb tartozékoknak. A hátsó oldalon pedig egy zipzáros rekesz van az iratainknak.

Vanguard VEO Select 36SItt található a táskára húzható esővédő is. A két oldalon ötletesen rugalmas, nagy méretűre húzható gumis zsebek vannak, amelyek nem zárhatók, azonban könnyen és gyorsan elérhetők. A hátoldalon külön pánt van arra az esetre, ha gurulós bőrönd fogójára kellene húzni a hátizsákot, így például egy kilométeres sétával tarkított frankfurti átszállás sem okozhat nagy gondot a fotósnak.

Vanguard VEO Select 36S

A VEO Select 36S minden oldalról vastagon párnázott, így kellő védelmet tud nyújtani a felszerelés számára. Legnagyobb előnye a hatalmas tér, amely színültig feltölthető kamerákkal, objektívekkel és kiegészítőkkel. Így azoknak ajánlható, akik sokszor hordoznak teljes szetet, vagy azoknak, akik gyakran visznek magukkal világítási, videós vagy egyéb kiegészítőket, kábeleket, tartozékokat.

Írta: Szalay Gábor