Újabb naperőműveket épített az Alteo

2019.07.30.

Tovább erősítette az Alteo a napenergiás portfólióját: a nagykőrösi és balatonberényi naperőműparkjaiban is befejeződtek az építési munkálatok. A saját kivitelezésű projektek a monorival és a domaszékivel együtt így eléri a 20 megawattot (MW).

A balatonberényi naperőműpark egy 13,4 hektáros ipari területen épült fel, kapacitása több mint 6,9 MW. A nagykőrösi naperőműpark 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egységből épül föl, sajátossága, hogy a panelek nem fix tartószerkezetre kerültek, hanem egytengelyes napkövető rendszerre, így mintegy 15 százalékkal több villamos energia termelhető meg általuk.

Két napelemes erőművel erősített az Alteo – Fotó: Alteo

„A kivitelezési munkálatok lezártával újabb két működő erőműparkkal bővült a portfóliónk, amelyek stabil eredménytermelő képességükkel hozzá tudnak járulni az Alteo pénzügyi sikerességéhez. Terveink szerint az erőműparkok működéséből fakadó bevételek a harmadik negyedéves eredményeinkben már látszódni fognak. Az idei évben ugrásszerűen megnőtt a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliónk kapacitása, amely jelenleg – a fotovoltaikus erőműveket és a szélerőműveket beleszámítva – eléri az 55 megawattos összteljesítményt, ez a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatként rendkívül fontos a számunkra” – emelte ki  ifj. Chikán Attila, az Alteo vezérigazgatója.

A két új napelempark összkapacitása 14 MW, az Alteo-csoport fotovoltaikus portfóliója így már eléri a 20 megawattot.

A létesítmények kereskedelmi működésük megkezdésével a termelt villamos energiát 25 éven keresztül a kötelező átvételi rendszerben (KÁT) értékesítik, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélye alapján.