Új Nikon objektíveket jelentettek be

2020.09.17.

A Nikon ma két új NIKKOR Z objektívet mutatott be: a NIKKOR Z 50mm f/1.2 S-t, az első f/1.2 Z fix objektívet, valamint a NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S-t – a világ legrövidebb, teljes képméretű f/2.8 rendkívül nagy látószögű zoomját. Mindkét objektívek jelentős képességeket ad hozzá a folyamatosan növekvő Nikon Z tükör nélküli rendszerhez.

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S különleges helyet foglal el a Nikon Z sorozatban. Felbontóképességének, automatikus élességállításának és az esztétikai vezérlésének köszönhetően ez az általános fix objektív praktikus darab. Kifinomult elmosódás, részletgazdag pontszerű fényforrás jellemzi. Mélység és részletesség a klasszikus 50 mm-es gyújtótávolsággal akár állóképekről, akár videókról legyen szó. Az f/1,2 maximális rekesz pedig hatalmas szabályozási terjedelmet biztosít a mélységélesség felett.

Professzionális, f/1,2 mm-es fix objektív. Kifinomult elmosódás. Részletgazdag, pontszerű fényforrások. Elképesztő élesség a kép egészén. Bámulatos teljesítmény gyenge fényben is.

Speciális optikai felépítés. 17 objektívelemmel 15 csoportban, köztük két ED üvegelemmel és három aszferikus lencse objektívelemmel.

Kompromisszumok nélküli automatikus élességállítás.Az automatikus élességállítás gyors, gördülékeny és minden eddiginél halkabb. A fókuszterület még kis tárgytávolság és kis mélységélesség esetén is éles marad.

Rendkívül tiszta képek.A Nikon tükröződésgátló nanokristály és ARNEO bevonata kiküszöböli a szellemképet és a tükröződéseket, még ellenfényben.

Mozifilm-hangulatú felvételek. A nagy maximális rekesz hatalmas szabályozási terjedelmet biztosít a mélységélességben. Az élességállítás közbeni látószög-instabilitás (az ún. „fókuszlégzés”) szinte teljesen megszűnik.

Professzionális vezérlés. A vezérlőgyűrű csendes, és az Fn gomb is személyre szabható. Az OLED információs panel segítségével gyorsan és egyszerűen megerősítheti a fontos fényképezési adatokat.

Időjárásálló. Az objektívváz minden mozgó része szigetelt, és a fém objektívrögzítés környékét is gumitömítés fedi.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S kiegészíti a nagy teljesítményű Nikon Z család objektívhármasát. Remek képalkotási teljesítménye és kompakt kialakítása megkülönbözteti az objektívet a többitől. A fejlett optikai jellemzők, a széles Z-bajonett és az állandó f/2,8-as rekesz olyan lenyűgöző teljesítményt nyújt, amely még a fix objektívekkel is felveszi a versenyt. A fényviszonyok a kép szélein is hatékonyan szabályozhatók még nagy rekesznyílás mellett is, csakúgy, mint a szellemkép és a becsillanás, a megdöbbentően tiszta képért. A fotósok bármely épületet, tájképet vagy éjszakai látképet képesek életre kelteni, amelyet rögzíteni szeretnének.

Professzionális, f/2,8-as rendkívül nagy látószögű zoomobjektív. A széles Z-bajonett és az állandó f/2,8 rekesz lenyűgöző teljesítményt nyújt.

Elsőrangú optikai teljesítmény. Az élesség a kép minden területén kivételes. A Nikon által kifejlesztett nanokristály és ARNEO bevonat drasztikusan csökkenti a szellemképet és a tükröződéseket.

Strapabíró és megbízható. Az objektívváz minden mozgó részét alapos szigetelés védi a portól és nedvességtől. Az alumíniumötvözetből készült bajonett kisebb tömeggel, ugyanakkor nagyobb tartóssággal jár.

Videófelvételre készen. Az automatikus élességállítás zökkenőmentes és hangtalan a gyakorlatilag nem tapasztalható „fókuszlégzés” és a zoomolás közbeni fókusz-elállítódás miatt. Pontosan vezérelheti a mélységélességet közvetlenül az objektívről.

Szűrőzhető. A mellékelt objektív fényellenzővel együtt 112 mm-es felcsavarható szűrőket is használhat. A hátsó szűrőfoglalat lehetővé teszi a színfólia használatát