Ez a szituáció valószínűleg minden fotósnak ismerős… Fotózás közben nézed a fényképezőgép hátulján található kis, három hüvelykes képernyőt, és reménykedsz abban, hogy a kívánt eredményed az lesz amit vársz. Azonban amikor feltöltöd a képeket a számítógépére észreveszed, hogy a fókusz nem jól sikerült, vagy a modell haja nem állt jól stb.. Ezek a problémák könnyen elkerülhetők lettek volna, hogyha Tethering eszközzel dolgoztál volna és időben észreveszed a felmerülő hibákat. Ebben a cikkben összevetjük a hagyományos vezetékes rendszert, a vezeték nélküli direct rendszerekkel, olyanokkal, mint a Tethet Tools Air Direct.

A vezetékes összeköttetés egy stabil kapocs – Tether kábellel való fényképezés

A stúdióban vagy olyan kötöttebb környezetben, ahol a kamera és a számítógép nincs mozgásban, ott a legjobb megoldás, ha a laptopoddal vezetékes kapcsolatot használsz Tether Table Aero-val. A Tether Table Aero ez esetben a legjobb választás, mert így a számítógép lehet bárhol, ahol kényelmes az ügyfelednek vagy neked. A képek a lehető leggyorsabban továbbíthatók közvetlenül a kameráról a számítógépre. Szinte nincs késés a gomb lenyomása és a képek képernyőn való megjelenítése között. Ezáltal ha valami nem úgy fest a képernyőn mint ahogy Te a fényképezőn láttad, újrapróbálkozhatsz és egyből tudsz rajta javítani. Azért valljuk be ez nagy segítség.

Három ok a vezetékes rendszer mellett:

1. Egyszerűség

A kábellel összekötött fényképezés rendkívül egyszerű. Semmit nem kell tenned, csak csatlakoztasd a Tether kábelt a fényképezőgéphez és a számítógéphez, indítsd el a szoftvert, és máris dolgozhatsz is. Ennyire egyszerű.

2. Sebesség és megbízhatóság

Ha olyan munkán dolgozol, ahol a teljes felbontású RAW-fájlnak gyorsan megtekinthetőnek kell lennie, akkor valószínűleg a vezetékes kapcsolat lesz az, ami a leggyorsabb megoldás. Ráadásul mindaddig, amíg a kábellel összeköttetésben marad, addig folytathatod a fényképezést, és a képek megbízhatóan és gyorsan átkerülnek a számítógépre azonnal, így garantáltan nem vesznek el. Ezenkívül a TetherPro kábel költséghatékony, és nem növeli sokkal a fotós felszerelésed költségvetését.

3. Fotókezelés, menedzselés

Bizonyos munkáknál, mint például az ételfotózás vagy a termékfotózás, különösen érzékenyen, kellő odafigyeléssel, felkészüléssel lehet csak eredményesen dolgozni. A fényképezés és a munkafolyamat menedzselése sokkal hatékonyabb a vezetékes módszerrel. A fájlok kezelésénél nagy segítség, amikor azonnal, valós időben készíthetsz biztonsági másolatot.

Vezeték? Kábelek? Ugyan már! – Vezeték nélküli Air Direct kapcsolattal sokkal könnyebb minden

A vezeték nélküli modern, manapság mindennaposnak számító direct technika a mai világában egyre több lehetőséget kínál arra, hogy a vezeték nélküli technológiát integráljuk az életünkbe, és ez a fényképezésnél sincsen másként. Az Air Direct használatával nem korlátozódsz egy harmadik féltől származó szoftverprogramra, hanem kiválaszthatod a kívánt képszerkesztő szoftvert – beleértve a Capture One, a Smart Shooter, az Adobe Lightroom, a Darkroom, az Imaging Edge Remote és a Canon EOS segédprogramot.
Hogy lehetséges ez a szabadság? Az Air Direct a fényképezőgép USB-összekötő portján keresztül csatlakozik, és ugyanolyan vezérlést biztosít, mint a vezetékes internetmegosztás esetén.

Három ok a vezeték nélküli rendszer javára:

1. Vezeték nélküli szabadság

Oké, ez nyilvánvaló, de érdemes megemlítenünk. A kábelekkel korlátozódik a szabadságod és a munkaállomásodhoz vagy kötve, de vezeték nélküli módszerrel akár 150 méterre is lehetsz a számítógéptől, akkor is át tudod küldeni a fotókat közvetlenül, gyorsan, gördülékenyen. A képek vezeték nélküli megosztása megkönnyíti a tökéletes fotó elkészítését kevesebb felvétel készítésével. A képek nagyobb képernyőn történő megtekintése pedig nagyszerű módja annak, hogy Te magad és az ügyfeleid észrevegyék a fókusz, a világítás, a pózolás vagy a kompozíció hibáit. Kevesebb időt kell a szerkesztésre fordítanod, és ügyfeleid egyből láthatják az elkészített képet.

2. A kamera kötetlen pozicionálása

Vezeték nélküli megosztással a kamera beállításait úgy vezérelheted, hogy nem kell magán a kamerán módosítanod. Ez azt jelenti, hogy a fényképezőgépet felrakhatod akár egy magasabb állványra, az ablakon kívülre, vagy bárhová, ahol vezetékes módszerrel ez nem lenne lehetséges. Ezután a vezeték nélküli szoftver segítségével vezérelheted a fényképezőgép összes beállítását, és távolról aktiválhatod azokat. Az Air Direct vezeték nélküli rendszer egyszerű megoldást kínál azoknak a fotósoknak, akik szeretnének megszabadulni a vezetékek általi korlátoktól.

3. Mobilitás és hordozhatóság

Kevesebb felszerelés, több lehetőség! Vezeték nélküli kapcsolódás egy iPadhez vagy tablethez azt jelenti, hogy nem kell a számítógép közelében vagy közvetlen mellette lenned, kényelmesen mozoghatsz fényképezés közben, és ha másokkal együtt dolgozol a projekten, akkor könnyedén meg tudják nézni a képeket ők is akár okostelefonon, táblagépen vagy egyéb eszközön is. Így a képek azonnal visszanézhetőek részletesen, egészében.

Itt jön a kérdés. Vezetékes vagy vezeték nélkülit válasszam? – nincs megfelelő válasz, csak megfelelő eszköz a munkához!