A Canon új RF 100-300mm F2.8L IS USM szuper-teleobjektív lenyűgöző képminőséget kínál.

Az RF 100-300mm f/2.8 L IS USM kiváló tartósságot és megbízhatóságot garantál a mindennapi professzionális használathoz. Kialakítása por- és időjárásálló tömítésekkel rendelkezik, amelyek ellenállnak a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak és a zord környezetnek.  Fluorbevonata pedig lehetővé teszi a könnyű tisztítást.

Az EF 400mm f/2.8L IS III USM és EF 600mm f/4L IS III USM objektíveknél bevezetett hővédő bevonatot alkalmazták az RF 100-300mm f/2.8L IS USM külső részén is – ez mostantól minden RF szuper- teleobjektívnél alapfelszereltség, ezzel is csökkentve az objektív hőmérsékletét, forró körülmények között történő felvételkészítéskor. Az ET-124 objektív fedél, az LS100-300 objektív puha tokja és az E-122 objektívsapka szintén további támogatást és védelmet nyújt a felhasználó számára.

Páratlan rugalmasság

Az RF 100-300mm f/2.8 L IS USM szuperkompakt kialakítású, 2,59 kg-os súlyával kategóriájának legkönnyebb zoomobjektívje – mindössze 190 g-mal nehezebb, mint az EF 300mm f/2.8L IS II USM fix objektív –, amely egy zoom teljes rugalmasságát kínálja egy teleobjektív teljesítményével párosítva. A kompakt méret és teljesítmény az EOS R rendszer középpontjában lévő RF foglalatnak köszönhetően vált lehetővé.

Ez az úttörő foglalat lehetővé teszi, hogy az objektív a teljes zoomtartományban állandó f/2.8-as fix rekeszértéket tartson fenn, miközben elképesztően gyors és pontos autofókuszt és követést biztosít.

A Canon RF extenderekkel teljesen kompatibilis.
Az  RF 1,4x extender 140-420mm f/4 objektívként, míg RF 2x extenderrel 200-600mm f/5.6 objektívként használható.

Lenyűgöző optikai teljesítmény, fantasztikus képminőség

Az f/2.8-as fix rekesz ideális gyenge fényviszonyok mellett történő felvételkészítéshez és a mélységélesség szabályozásához a drámaibb felvételek érdekében. A 9 lamellás rekesz, gyönyörű  kör alakú bokeh jellemzi.

Ezt támogatja az új képstabilizátor-mechanizmus, amely a Canon L-sorozatú szuper-teleobjektívekbentalálható IS-rendszereken alapul. Önmagában használva 5,5-fokozatú stabilizálásra képes, ami a nagy sebességű RF kommunikációnak köszönhetően 6-fokozatra nő, ha a vázba épített képstabilizátorral kombináljuk.

Ez a stabilizálás, valamint a gyengébb fényviszonyok mellett, alacsonyabb záridővel történő felvételkészítés képessége ideális a kézből történő fényképezéshez és videózáshoz, amikor gyorsan mozgó témákat rögzítünk. A rendszer még azt is érzékeli, ha állványt használunk, és ilyenkor automatikusan kikapcsolja az IS-t.

Kiknek ajánljuk?

Az RF 100-300mm F2.8L IS USM tökéletesen megfelel:

  • sportfotósoknak,
  • természetfotósoknak,
  • valamint olyan fotóriporterek számára, akik szeretnék elkerülni az objektívek váltogatását.

Emellett ez az első olyan professzionális RF foglalatos szuper-teleobjektív, amely rendelkezik vezérlőgyűrűvel, valamint egy új, könnyen elérhető L.FN gombbal, amely fokozott testreszabhatóságot és nagyobb manuális vezérlést kínál.

 RF 100-300mm F2.8L IS USM főbb jellemzői:

  • 100-300mm
  • f/2.8 fényerő
  • 2,59 kg-os súlyával kategóriájában a legkönnyebb
  • 5,5-fokozatú optikai képstabilizátor, a vázba épített képstabilizátorral (IBIS) rendelkező fényképezőgéppel kombinálva 6-fokozatúra nő
  • Csendes, gyors autofókusz, Dual Nano USM motorral