Nagy fényerejű, 28-200 mm-es ultrazoom a Tamrontól

2020.06.12.

A Tamron elsőként készített a világon olyan ultrazoomot, amelynek fényereje f/2,8-tól indul.* A 28-200 mm f/2,8-5,6 Di III RXD a Sony E csatlakozású kamerákhoz kapható.

 Az ultranagy átfogás szinte minden helyzethez ideális, így akár a mindennapokban, akár utazáskor, sportfotózásnál és a természetben is megoldhatók vele a fotós feladatok. A 28 mm-es állásban elérhető f/2,8-as fényerő pedig tovább tágítja a lehetőségeket. Így kevesebb fényben is jobb fotók készíthetők.

A Tamron összesen 18 lencseelemet, köztük számos különlegeset épített ebbe az univerzális objektívbe, hogy a nagy induló fényerő mellett is a lehető legmagasabb szinten tarthassák a képminőséget. Az aszferikus elemek, az XLD és LD lencsék gondoskodnak a magas felbontóképességről és hatékonyan csökkentik a színhibát és a más leképzési rendellenességeket.

A BBAR bevonat minimalizálja a becsillanásokat, így az objektív tiszta és éles képet ad. A fejlesztés közben a méretre és a tömegre is ügyeltek, így a mindössze 117 mm hosszú és 575 grammos objektív jól hordozható maradt. További előny a kiváló közelfotós teljesítmény (1:3,1) és a rendkívül csendes RXD léptetőmotoros élességállítás vagy az időjárásálló kivitel, valamint a frontlencse szennyeződéstaszító fluorbevonata.

Az objektív Sony E csatlakozással érhető el és támogatja a kamera fejlett funkcióit, pl. hibrid- és szemkövető AF, DMF, kamerán belüli lencsekorrekciók, kamerán keresztüli firmware frissítés.

* A legnagyobb rekesznyílást tekintve, a jelenleg hozzáférhető, legalább 7-szeres átfogású cserélhető all-in-one objektívek között, (2020. május: Tamron)