Második helyezett magyar fotós a WildArt Photographer of the Year fotópályázaton

2022.06.23.

A 2022-ben másodszor induló WildArt Photographer of the Year (WAPOTY) természetfotós-pályázaton márciusban is, a “Sziluettek” témában kitűnő sikereket értek el magyar fotósaink. Litauszki Tibor képe második helyezést ért, illetve számos highly commended és commended kép is született.

Ez a pályázat a legtöbb nemzetközi versennyel ellentétben 10 hónapig tart, és minden hónapban egy-egy megnevezett témára lehet beküldeni képeket, majd a zsűri a TOP 100 kihirdetése után állapítja meg a helyezéseket. Kifejezetten művészi fotókat várnak, ahogy a verseny neve is mutatja. Mindenki számára nyitott, profik és amatőrök egyaránt indulhatnak rajta.

A márciusra meghirdetett pályázat a Silhouettes elnevezést kapta, azaz “Sziluettek” témában lehetett képeket beküldeni. Ebben a hónapban a fotósoknak képeiken keresztül nem a legprecízebben kellett bemutatniuk a természetet, hanem annak körvonalait, kontrasztjait kellett előtérbe helyezniük.

Litauszki Tibor 2. helyezett képe:

Highly commended és commended képek:

További TOP 100 eredmények:

A pályázat abszolút győztese:

Yaron Schmid – Romeo and Juliet

Az összes TOP100 képet itt megtekinthetitek: SILHOUETTES – TOP 100, a többi helyezettet pedig itt: SILHOUETTES – Winners