Könnyű megbízhatóság – NIKKOR Z 400mm

2022.07.04.

2022. június 29-én a Nikon nem kizárólag egy egyedi, videós bloggerek számára létrehozott fényképezőgépet jelentett be, hanem egy új, szupertelefotós fix objektívet is, ami a jól csengő NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S nevet kapta. Könnyű, utazásbarát hordozhatósága miatt a fotósok kihasználhatják a 400 mm-es szupertelefotós gyújtótávolságot és az S sorozat által már jól megszokott, lenyűgöző képminőséget.            

Ha sportképeket készítesz, amennyiben a vadvilág szerelmese vagy, esetleg gyors mozgásokat szeretnél megörökíteni, netalán távoli portrékat fotózol a NIKKOR Z400m f/4.5 VR S egyaránt tökéletes választás lehet számodra. Köszönhetően a nagy tartománynak, a szuper felbontásának ez az objektív sokféle felvételhez használható.

A tömege mindössze 1245 g, a teljes hossza pedig csupán 234,5 mm, így a mobilis kialakítása miatt a NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S egy saját kategóriát képvisel az objektívek között, ugyanis akár a fényképezőgépre rögzítve is tartható. Légiesen könnyű, mégis strapabíró, hiszen az időjárásálló tömítőrendszer és a gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést, valamint a nedvességet minden mozgó alkatrésztől. A Nikon fluor bevonatának köszönhetően az elülső objektívelem tisztítása is leegyszerűsödött.

Az objektív joggal tagja a Nikon S sorozatának, akár állóképekről vagy videókról legyen szó, kiemelkedő felbontóképessége gyönyörű elmosódást, színeket, tisztaságot, kontrasztot biztosít. A Nikon objektívbe épített optikai VR funkciója biztosítja a felvételek stabilitását, míg a Szinkronizált VR funkcióval akár a 6 lépésköznyi kompenzáció is elérhetővé válik, ha az objektívet a Z 9 fényképezőgéppel használod. Az f/4,5-ös maximális rekesz számos lehetőséget biztosít a kreatív munkához a rendelkezésre álló fénnyel, az AF-teljesítmény pedig gyors, pontos és csendes.

Nikon, Photography, Lens, Objektív, Fotó, Szupertelefotó, NagylátószögűA szupertelefotó objektív támogatja a Z telekonvertereket, amellyel a hatótávolság 560 mm-re, illetve 800 mm-re bővíthető. A kiegyensúlyozott kialakításnak köszönhetően az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz, megkönnyítve ezzel az egyenletes követést, pánozást és megállást.

  • 400 mm-es gyújtótávolság, Mindössze 1245 g, A teljes hossza pedig csupán 234,5 mm
  • Tökéletesen kiegyensúlyozott – az objektív súlypontja közelebb helyezkedik el a fényképezőgépvázhoz
  • f/4,5-ös maximális rekesz
  • Nagy teljesítményű optika: A Nikon Nanokristály bevonata jelentősen csökkenti a szellemképeket és tükröződéseket
  • Super ED, ED és SR üvegek: szabályozzák a színeltérést a kép közepétől a széléig
  • Gyors, csendes élességállítás: egyenletes követés mind a száguldó rallycross, mind a madarak és a vadvilág fotózásakor
  • Meggyőző stabilitás: A Nikon nagy teljesítményű, objektívbe épített optikai VR-ja 5,5 lépéses előnyt biztosít.¹ A Z 9 fényképezőgéppel együtt használva a Synchro VR akár 6,0 lépéses kompenzációt is lehetővé tesz.²
  • Testreszabható vezérlés: funkciókat rendelhet a kényelmesen elérhető L-Fn gombokhoz és a néma vezérlőgyűrűhöz. A memóriabeállítás gombbal mentheti a fókusztávolságokat.³
  • Továbbfejlesztett időjárásálló tömítés: az időjárásálló tömítőrendszer és a gumitömítés távol tartja a port, a szennyeződést és a nedvességet minden mozgó alkatrésztől. A Nikon fluor bevonata megkönnyíti az elülső objektívelem tisztítását.⁴
  • Telekonverter-kompatibilitás: a Z TELEKONVERTER TC-1.4x használatával a hatótávolság 560 mm-re, míg a Z TELEKONVERTER TC-2.0x használatával 800 mm-re nő meg.

Nikon, Photography, Lens, Objektív, Fotó, Szupertelefotó, Nagylátószögű

Megjegyzések:
¹ A CIPA-szabvány alapján: NORMÁL módban 5,5 lépéses kompenzáció érhető el, ha az objektív egy 35 mm-es filmes méretű, képérzékelővel ellátott tükör nélküli fényképezőgépre van csatlakoztatva.
² A 6,0 lépéses ellensúlyozás az objektív Z 9 fényképezőgép és Szinkronizált VR-ral együtt való használatával érhető el.
³ A memóriabeállítás gomb a firmware frissítését követően aktiválható.
⁴ Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.