Kaiser Phototechnik Prolite

2022.05.30.

A Kaiser Fototechnik a diák, negatívok és más transzparens anyagok megtekintéséhez, válogatásához, rögzítéséhez és digitalizálásához használt kiváló minőségű háttérvilágítási megoldásokról ismert. Ezeket rendszeresen használják a kutatásban, az oktatásban és az iparban is.

A Prolite LED mind a négy alumínium oldalszelvénye 6 mm-es T-nyílással van ellátva, hogy megfeleljen az említett különböző területek magas követelményeinek. Nemcsak a felállításhoz és falra szereléshez opcionálisan rendelhető forgó konzol rögzíthető benne, hanem számos csatlakozóelem is a merevítőprofil-rendszerekhez, pl. más berendezésekbe való beépítéshez.

A dimmelhető prolite LED két méretben kapható, 37 x 25 cm, illetve 50 x 37 cm-es megvilágított felülettel. Az akrilüveg képernyőket kifejezetten a LED-ekkel történő háttérvilágításhoz optimalizálták, ezért nagyon homogén fényeloszlást és magas fényhasznosítást biztosítanak. A 9400 vagy 10000 cd/m² maximális fénysűrűség hasonlóan magas értékeket ér el, mint a Kaiser Scan fénydobozok esetében.

A megvilágított felületek szélén található cm- és hüvelykskálák a transparensek pontos pozicionálására szolgálnak. Ezenkívül az anyagokat a készülékhez mellékelt két erős neodímium mágnessel lehet rögzíteni. További mágnesek tartozékként kaphatók.

A beszerelt LED-ek magas színvisszaadási indexszel (CRI=95) rendelkeznek, a nappali fényhez hasonló, 6000 Kelvin színhőmérséklet mellett. Emellett alacsony hőkibocsátást és maradványhullámzás nélküli, infravörös és UV komponensektől mentes, villódzásmentes fényt biztosítanak.

Az egységek széles tartományú tápegységgel működnek, 100-240 voltos, 50/60 Hz-es (AC) bemeneti feszültséggel és 24Voltos (DC) üzemi feszültséggel.