A Sony E-bajonett sorozatának új tagja lenyűgöző felbontást, halk autofókuszt és gyönyörű bokeh effektust biztosít.

A Sony új termékkel bővíti tovább E-bajonettes szériáját. Az FE 14mm F1.8 GM (SEL14F18GM) egy kompakt, F1.8-as rekesznyílású és ultraszéles látószögű objektív, lehetővé teszi, hogy a felhasználók új perspektívákból örökítsék meg a világot – különösen tájképek, épületek, a csillagos égbolt és a belső terek esetében.

Lenyűgöző felbontás, kompakt és könnyű kivitelezés

Az új FE 14mm F1.8 GM objektív optikai kialakítással bír: kompakt mérete mellett mindössze 460 gramm a súlya. Fejlett optikai technológiájának köszönhetően nagyszerű felbontást és kontrasztot biztosít. A két XA (extrém aszférikus) lencseelem a teljes képfelületben, még a sarkokban is kiváló felbontást biztosít, ami lehetővé teszi a kompakt és könnyű kialakítást. A két ED (extra alacsony szórású) és egy Super ED üvegelem pedig olyan optikai finomításokat eredményez, amelyek elnyomják a kromatikus aberrációt, emellett minden rekesznyílás esetén kiváló kontrasztot és pontos megjelenítést biztosítanak.

A felhasználók az F1.8-as maximális rekesznyílásnak köszönhetően hűen ábrázolhatják a fénypontforrásokat, így rendkívül lassú záridők használata nélkül teszi lehetővé csillagok fotózását, vagy más gyenge fényviszonyok melletti felvételek készítését. Kihívást jelentő fényviszonyok esetén a Sony eredeti Nano AR Coating II technológiája a tükröződések és szellemképek csökkentésével maximalizálja a tisztaságot.

Az FE 14mm F1.8 GM gyönyörű bokeh effektust képes biztosítani F1.8-nál, még az ultra széles, 14 mm-es gyújtótávolság mellett is. A minimális fókusztávolsággal az FE 14mm F1.8 GM kibővített lehetőségeket kínál a közeli állóképek és videók készítéséhez, és a Sony G Master prémium sorozatára jellemző lenyűgöző bokeh hatást hoz létre. Emellett a precíz XA elemeknek, a 9 lamellás körkörös rekeszmechanizmusnak és az optimálisan kezelt aberrációnak köszönhetően az FE 14mm F1.8 GM kiváló háttér-bokeh-t tud létrehozni a nemkívánatos hagymakarikás hatás nélkül.

Fejlett és halk autofókusz

A két XD (extrém dinamikus) lineáris motor segítségével a fókusz még F1.8-as, szűk mélységélességű felvételek készítésekor is pontosan rögzíthető és tartható, így a fotósok a kihívást jelentő körülmények között is megbízhatóan végezhetik a munkájukat. Az FE 14mm F1.8 GM ráadásul csendes AF-et tesz lehetővé minimális rezgéssel a zökkenőmentes fókuszátmenet érdekében, így ideális választás videós tartalomkészítéshez.

Professzionális irányítás és megbízhatóság

Az új objektívet számos fejlett és sokoldalú vezérlési lehetőséggel is ellátták, többek között fókuszrögzítő gombbal, fókuszmód-kapcsolóval és fókuszgyűrűvel, amelyek zökkenőmentes és hatékony működést biztosítanak a legkülönbözőbb felvételi környezetekben is. A további testreszabhatóságért a fényképezőgép-váz kezelőfelületéről számos funkció hozzárendelhető a fókuszrögzítő gombhoz. Az FE 14mm F1.8 GM Linear Response MF funkcióval is rendelkezik a közvetlen és pontos kézi fókuszáláshoz, egyúttal tartalmaz egy rekeszgyűrűt, amely intuitív rekeszvezérlést tesz lehetővé. A nagyobb kreatív szabadság érdekében az FE 14mm F1.8 GM egy hátsó szűrőtartót is tartalmaz, amely szabványos lemez típusú szűrőket fogad ND, színkorrekció, lágy szűrő stb. számára.

A por- és nedvességálló kialakítás biztosítja a kihívást jelentő körülményekhez szükséges megbízhatóságot. Az elülső lencsetag a vizet, az olajat és más szennyeződéseket taszító fluorbevonattal rendelkezik. A hátsó elem szintén fluorbevonatú, annak érdekében, hogy a hátsó szűrő cseréjekor ez a felület tiszta maradjon. Az objektív beépített szárnyas napellenzője pedig hatékonyan blokkolja a becsillanást és szellemképeket okozó idegen fényt.