Kiemelkedő képalkotó teljesítmény az ultra-nagylátószögtől a standard zoom tartományig egy új M.Zuiko PRO objektívben!

Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatta be a nagy sikerű Olympus PRO objektívsorozat legújabb tagját, az M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO-t. A Mikro-NégyHarmad méretű új objektív az ultra-nagylátószöget jelentő 16mm-től a standard 50 mm-ig terjedő gyújtótávolság-tartományt fedi le, konstans F4.0 rekesszel – és kiváló képalkotó teljesítménnyel. A kompakt és könnyű, 3,1× nagyítást kínáló 8-25mm F4.0 PRO az M.Zuiko PRO sorozatban már megszokott, lenyűgöző képminőséget biztosítja – ugyanakkor a fotósok számára igazán sokoldalú használhatóságot is ad, hiszen a drámai ultra-nagylátószögű látképek mellett az emberi szem számára természetes látómezővel készülő fotók és videók megörökítésére is alkalmas. Az objektív tökéletesen használható szinte mindenféle szituációban az Olympus igencsak népszerű, időjárásállóságot biztosító tömítésrendszerének köszönhetően.

Kompakt és könnyű, ultra-nagylátószögű zoomobjektív

Egyetlen objektív a fotós feladatok széles skálájára: az ultra-nagylátószöget jelentő 16mm-től* a standard 50mm-ig*, 3,1x zoom nagyítással. Ez az első objektív az M.Zuiko PRO sorozatban, mely visszahúzó mechanizmust kapott a remek hordozhatóságot biztosító, rendkívül kompakt parkolóállás elérése érdekében – ráadásul az objektív mindössze 411 gramm! Az M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO megoldást jelent mindazok számára, akik a lehető legkisebb poggyásszal szeretnének utazni anélkül, hogy feláldoznák a professzionális képminőséget.

Kiváló optikai teljesítmény a teljes zoomtartományban

Az optikai teljesítmény iránti elkötelezettségünk eredménye a 16 elemből, összesen 10 lencsetagból álló konfiguráció, mely speciális lencséket, köztük Super ED, ED és EDA lencséket is alkalmaz. Az objektív speciális kivitelezése lehetővé teszi a különféle torzítások, például a kromatikus aberráció minimalizálását a teljes zoomtartományban – így az M.Zuiko PRO objektívek tulajdonságaként jellemezhető éles, kiváló minőségű és nagyfelbontású felvételeket kapunk. A nagyméretű DSA lencse alkalmazásával speciálisan a görbületi komatikus aberráció jelentős csökkentése érhető el.

Ez a kivitelezés kiváló képreprodukciót biztosít a kép közepétől a széléig – a legnagyobb rekesz használata esetén is. Az erős ellenfény okozta szellemkép és becsillanás probléma kiiktatására és az éles, nagyfelbontású képek ilyen körülmények között is elérhető biztosítására az objektív optimalizált ZERO bevonatot kapott. A minden gyújtótávolságnál konstans rekeszérték az expozíció különböző zoombeállítás mellett is egyszerű kezelhetőségét és a videók gondtalan felvételét garantálja.

Kiváló teljesítmény közelképek rögzítéséhez, 0,42×* legnagyobb nagyítás mellett

Élvezetes makrófelvétel készítés 0.42×* legnagyobb nagyítás mellett – olyan teljesítménnyel, mely a közel-makró objektívekkel is összemérhető. A legkisebb munkatávolság mindössze 23 centiméter a teljes zoomtartományban – a látómező beállítást pedig az M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO zoomgyűrűjével végezhetjük. Ez az objektív emellett támogatja a Focus Stacking funkciót***, mely egyszerre több, eltérő gyújtótávolságú felvételt készít és ötvöz egyetlen képben, az éles képterületek felhasználásával – így lenyűgöző makrófotók készítését biztosítja, melyek a kép előterétől a hátteréig élesek.

Mindig megnyugtató használhatóságot biztosító por-, csepp- és fagyálló kivitel, kiváló vezérelhetőség

Az M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO az IPX1 szabványnak megfelelően por- és cseppálló, valamint fagyálló -10°C-ig – az M.Zuiko PRO sorozat magas szintű használhatóságához hűen. Az Olympus OM-D E-M1, illetve E-M5 gépekkel együtt bármilyen zord környezetben, akár esőben, vagy hóban is gondtalanul, csak a feladatra koncentrálva használhatjuk. A frontlencse fluorin bevonata az egyszerű tisztántarthatóságot garantálja. Az M.ZUIKO Digital ED 8-25mm F4.0 PRO elülső részének kialakítása és első lencsetagjának optikai jellemzői szűrők használatát is lehetővé teszik – a 16mm ekvivalens ultra-nagylátószög mellett is. A 72 mm átmérőjű polárszűrő, illetve ND-szűrő használatával a fotós kifejezésmód lehetőségeinek tárháza tovább bővíthető. A manuális fókuszváltó kar segítségével az automatikus és manuális élességállítás között válthatunk – az objektív oldalán található L-Fn gombbal pedig egy kiválasztott funkció beállítási művelete érhető el közvetlenül, mindössze az ujjak használatával akár akkor, ha a gépet éppen felvételkészítés közben kitartjuk.