Itt az M.Zuiko Digital ED 12-45mm f4.0 PRO és az új OM-D E-M1 Mark III

2020.02.15.

2020. február 12, Hamburg – Az Olympus bemutatta a világ legkompaktabb és legkönnyebb csúcsteljesítményű standard zoom objektívjét fix rekeszértékkel. Ugyan ezen a napon az Olympus bemutatta legújabb professzionális fényképezőgépét is, amely a kiemelkedő mobilitás jegyében készült: ez az OM-D E-M1 Mark III.

Az új M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO kiemelkedő optikai teljesítménye éles képeket garantál a képszélekig – emellett időjárásálló, rendkívül kompakt és könnyű kivitellel büszkélkedhet. Kiemelkedő gyorsaság és agilitás, bármilyen fotós feladat esetén

Az átlagos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele akkora méretű és tömegű Olympus rendszer hatalmas előnye a mobilitás. A nagyfelbontású és nagyteljesítményű objektívek, valamint a hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videók készítését teszi lehetővé a legkülönfélébb helyeken és helyzetekben. Kategóriájában a világ legkompaktabb objektívjeként tökéletesen illik az M.Zuiko PRO sorozat kínálatába. 

Nagyteljesítményű standard zoom-objektív a nagyszerű mobilitás érdekében

Az optikai konfigurációját az ED 12-40mm F2.8 PRO objektívből örökölte, mely kiváló felbontásáról ismert. Az M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO speciális lencséinek hatékony elrendezésével a világ legkompaktabb és legkönnyebb kivitelét érte el, mely a (35mm ekvivalens értékek szerint) 24mm nagylátószögtől a 90mm gyújtótávolságig kiváló teljesítményt nyújt. A könnyű kis objektív gyors és precíz autofókuszt biztosít bármilyen téma esetén. A por-, csepp- és fagyálló konstrukció 9 tömítésből álló rendszerrel véd a környezeti hatások és az időjárás viszontagságai ellen – így akár esőben, vagy zord körülmények között is nyugodtan, csak a felvételek kompozíciójára összpontosítva készíthetünk fotókat és videókat.

Fix rekeszérték a teljes zoomtartományban és nagy felbontás a képszélekig

Az aszférikus lencsék elrendezése, valamint a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat alkalmazása látványosan küszöböli ki a torzítás, a szellemkép és a becsillanás hatásait, így éles és nagy felbontású felvételek készítését teszi lehetővé. A képszélek fényveszteségének csökkentésével a kép sarkaiban is tiszta részleteket kapunk. Mivel a legnagyobb rekeszérték a teljes gyújtótávolság-tartományban azonos, így az expozíció vezérlése egyszerűbb a zoom használata és videofelvételek készítése közben is.

Nagyszerű makrók 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x)

Az objektívet használó fotós intenzív makró-élményt élhet át 0,25x legnagyobb nagyítás mellett (35mm ekvivalens érték: 0,5x) a teljes zootartományban! A legkisebb fókusztávolság 12 cm nagylátószög mellett és 23 cm a tartomány tele-végénél, így a makró felvételi lehetőségek széles skáláját biztosítja. A nagylátószögű makrófelvétel lehetősége széles háttérrel hangsúlyozza a különleges perspektíva hatását, vagy a telemakrót, mely jelentős háttér-életlenítéssel segít az elképzeléseink megvalósításában. A változatos makró effektek sorát gyarapítja a Focus Stacking funkció, mely egyetlen képet készít – még a fényképezőgépben – a kompozíció előterétől a háttérig lenyűgöző mélységélességgel, éles részletekből. A részletek több, eltérő élességállítással rögzített felvétel kombinációjával alkotnak egy tökéletes képet.

Az új OM-D E-M1 Mark III fényképezőgéppel a profi fotósok gyakorlatilag határok nélkül dolgozhatnak – bármilyen fotós feladatról is legyen is szó 

A legújabb OM-D a világ legjobb képstabilizátor rendszerét kapta, 7,5 zársebesség-lépés kompenzációval, új képprocesszort (TruePic IX), rendkívül precíz és gyors AF-t, valamint több különleges felvételi módot és funkciót.

Kiváló képminőség, melynek eléréséhez az Olympus képstabilizátor rendszere és egy teljesen új képprocesszor nyújt segítséget – mindez egy kompakt méretű vázban

Kompakt és könnyű kialakításával az E-M1 Mark III újra definiálja az agilis fotózás lehetőségeit. A csúcsminőségű M.Zuiko objektívek igencsak széles választékából felépíthető rendszer gyakorlatilag korlátok nélkül biztosítja a profi alkotók elképzeléseinek megvalósítását.

A kompakt méretű Olympus vázak és objektívek rendszerének egyik legnagyobb előnye a mobilitás, mely nagy részben a más cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méretének és súlyának köszönhető. A nagy felbontású és nagy teljesítményű objektívek kínálata, valamint a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer tűéles, csúcsminőségű fotók és videofelvételek készítését garantálja a legkülönfélébb szituációkban. Az új OM-D E-M1 Mark III ezeket az előnyöket minden olyan fotós számára elérhetővé teszi, akik professzionális szintű felszerelést szeretnének. Az új gép mindenféle fotós feladatra tökéletesen alkalmas, képességei különösen hatékony használatot biztosítanak menet közben – például természet, vadvilág, tájkép, illetve portréfotózáshoz, vagy “run-and-gun” stílusú filmkészítéshez.

Az E-M1 Mark III bármely M.Zuiko objektívvel kiegészítve professzionális fényképezőgép-rendszer mivoltához képest kivételesen kompakt és könnyű, és ezáltal mobilitást kínál – miközben kiváló képminőséget és rendkívül nagy teljesítményt biztosít az igényes fotósok számára.

Főbb jellemzői:
– Kompakt méretű és könnyű, ugyanakkor masszív magnézium-ötvözet váz a kiemelkedő mobilitás érdekében
– A világ legjobb képstabilizátor teljesítménye akár 7,5 FÉ lépés kompenzációval
– Az Olympus igen népszerű, időjárásállóságot biztosító kivitele – por-, csepp- és fagyálló
– Új TruePic IX képprocesszor, mely rendkívül gyors válaszidőt és különleges felvételi funkciókat kínál
– 20,4 MP Live MOS szenzor a híres SSWF technológiával és speciális bevonattal a pormentesítéshez
– 121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség érzékelős fókuszpontos AF rendszer különleges AF Target módokkal és beállításokkal
– Kifinomult ergonómia az AF területek gyors váltását biztosító Multi Selectorral