Itt a legújabb Panasonic Firmware-frissítés

2020.04.22.

Firmware-frissítés jelent meg a LUMIX S1H fényképezőgéphez. RAW Video HDMI adatkimenet. Továbbfejlesztett videofunkciók / megnövelt teljesítmény és további új funkciók/fejlesztések.

Wiesbaden, Németország, 2020. április 21. A Panasonic tavaly szeptemberi bejelentésének megfelelően teljesítményt és felhasználói élményt növelő szoftverfrissítési programot ad ki full-frame, tükör nélküli LUMIX S1H fényképezőgépéhez.

A professzionális filmkészítők által használt videofelszereléseket gyártó Atomosszal együttműködve létrehozott új firmware lehetővé teszi, HDMI csatlakozással az akár 5.9K/29.97p és 59.94p 4K RAW video kimenetet, amit azután Apple ProRes RAW formátumban lehet elmenteni az Atomos Ninja V 4K HDR monitoros rögzítőn. Ezenfelül megfelel a 3.5K Anamorphic 4:3 formátumnak is. A Panasonic elkötelezett, hogy a professzionális filmkészítőkhöz eljuttassa az innovatív megoldásokat, ezért az S1H tulajdonosok ingyen tölthetik le ezt a firmware-frissítést.

A frissítés 2020. május 25-től lesz letölthető a LUMIX Global Customer Support oldalról: https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

_____________________________

LUMIX S1H firmware 2.0 verzió

1. RAW Video HDMI adatkimenet

– [5.9K] / [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.5K] 12-bit RAW video adatkimenet HDMI csatlakozáson.

– Apple ProRes RAW formátum mentése Atomos Ninja V rögzítőn.

– V-Log vagy Rec.709 választható a Live View monitoron RAW kimenet üzemmódban.

– A fotósegéd funkciók közül RAW kimenet üzemmódban a WFM (Wave Form Monitor), Vector Scope, Luminance Spot Meter (fényerő pont mérő) és a Zebra Pattern (zebraminta) használható.

2. Továbbfejlesztett videofunkciók / megnövelt teljesítmény

– [6K]/[5.9K]/[5.4K] videorögzítésnél rendelkezésre áll a lekonvertált HDMI kimenet.

– Creative Video üzemmódban letiltható a videofelvétel kioldógombbal történő indítása/leállítása.

– Creative Video üzemmódban a vezérlőpanelen is beállítható a [Rec Quality(My List)] funkció.

– A Photo Style menüben [V-Log] üzemmódban [-1] értékre bővült a zajcsökkentés. Ez csökkenti a bizonyos körülmények között megjelenő utóképeket.

– Lehetőség van rá, hogy az MF segéd nagyított ablaka ne továbbítódjon a HDMI csatlakozáson keresztül.

– Bizonyos esetekben a 4:2:0/10-bit videofelvételeknél színsávok jelentek meg. Ezt a hibát minimálisra csökkentették.

– Bizonyos esetekben a REC RUN időkód nem futott, ha a videót nem SD memóriakártyára, hanem HDMI csatlakozáson keresztül egy külső rögzítőre mentették. Ezt a hibát kijavították.

3. További új funkciók/fejlesztések

– AFC üzemmódban be lehet állítani az [AF+MF] funkciót.

– A Panasonic LUMIX S PRO 70-200 mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) objektív használatakor különböző funkciókat lehet rendelni az objektív Fn gombjaihoz.

– A Sigma L bajonettes cserélhető objektívek Fn gombjaihoz is különböző funkciókat lehet rendelni.

– Ha egy objektívet a Sigma MC-21 konverterrel rögzítenek és az [Image Stabilizer] > [Lens] menüpont ON állásban van, a Body I.S. (képstabilizátor) csökkenti a forgásos elmozdulásokat.

– A Status LCD menüjében új menüpont a háttérvilágítás üzemideje [Backlight Illumination Period]. Az [ON 1] állás megakadályozza, hogy az LCD háttérvilágítása kikapcsoljon.

– Kiválasztható, hogy a fényképezőgép RAW feldolgozása által előállított JPEG fotók mely kártyafoglalatban tárolódjanak.

– Új, 0,5 másodperc [0.5 SEC] érték került az [Auto Review] [Duration Time (photo)] menüpontjába.

– [Off (Disable Press and Hold)] funkció rendelhető az Fn gombhoz. Ez kikapcsolja a működést, ha hosszan nyomva tartják a gombot.

– A Fn gomb nyomvatartásával ellenőrizhető a rekeszhatás.

– A véletlen működtetés kiküszöbölésére a mindent törlő [Delete All] funkció érintéses vezérlése kikapcsolásra kerül lejátszás közben. A [Delete All] műveletet csak a kurzorgombokkal lehet elérni.

– Bizonyos ritka esetekben a szegmentált fájlrögzítés [Segmented File Recording] vagy 400 Mbps felvétel során adott körülmények (beleértve az SD kártya típusát) mellett lefagyott a fényképezőgép. Ezen a jelenségen javítottak.

– A rekesz és a zársebesség módosítható az előlapi/hátlapi tárcsákkal, ha a monitor OFF állásban van.

– Bizonyos esetekben az F érték vezérlése nem működött egyes maximális F értékek mellett, ha nem Panasonic L bajonettes objektívet csatlakoztattak a fényképezőgéphez. Ezt a hibát kijavították.