Csak egy pillanat – a VM dala

2020.05.25.

A Varázslatos Magyarország egyik meglepetése tavaszra egy nagyvolumenű dal és klip forgatása volt. Hazai sztárok fogtak össze a természetvédelemért, így született meg a Csak egy pillanat című dal, amelyet a Gold Record jegyez, és Lábas Viki a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti a The Biebers és Buzás Bence a Stolen Beat frontembere énekelt fel.

A dal mind mondanivalójában, mind pedig hangulatában tökéletesen tükrözi a VM szellemiségét. A fülbemászó dallamokkal fűszerezett sorok, arra buzdítanak minket, hogy ismerjük meg és értékeljük hazánk természeti szépségeit, járjuk be és óvjuk nemzeti parkjaink rejtett vidékeit és páratlan élővilágát.

Így nyilatkoztak énekeseink a VM-ről és természetvédelemről:

Puskás Peti, The Biebers

„Csodálatos kezdeményezésnek tartom a VM-et. Nemzeti parkjainkat védeni kell, felelősek vagyunk környezeti értékeinkért, őrizzük meg országunk természeti kincseit. Szükségszerű pillanatokat élünk, meg kell változtatnunk az életformánkat. Az utolsó percekben vagyunk, amikor még dönthetünk arról, hogy milyen jövőt képzelünk el magunknak és a gyerekeinknek: egy egészséges, fenntartható világot, gazdag állat- és növényvilággal, vagy elpusztítjuk azt, ami millió évbe került az evolúciónak.”

 

Trokán Nóra, színművész

„A természet gyerekkorom óra része a mindennapjaimnak. Minden olyan projekt, ami a természet szeretetéért, védelméért jön létre, kedves nekem.

A dal nekem azt a kikapcsolódást jelenti, amit csak a természetben kaphat az ember. A csendet, a friss levegőt, a napot semmi más nem pótolhatja.”

 

Lábas Viki, Margaret Island

„Egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom a VM-et, szeretem olyan projektekhez adni a nevem, amik felhívják a figyelmet az odafigyelésre és a tudatosságra.

Ha tehetjük, szabaduljunk meg kicsit a technikai eszközeinktől, lépjünk ki a minket körülvevő elektroszmogból, és mozduljunk ki a természetbe. Próbáljuk meg meglátni a minket körülvevő apróságokban a szépet, és azt, hogy mekkora kincs is, hogy ezen a bolygón élhetünk.”

 

Buzás Bence, Stolen Beat

„Nagyon szimpatikus volt számomra a csapat, a téma is közel állt hozzám, így teljesen egyértelmű volt, hogy elvállalom a dalt. Számomra a természet a teljes függetlenséget és kikapcsolódást jelenti. Ez a dal szerintem tökéletesen leírja az érzéseket, amik kavarognak az emberben miközben elszakad a külvilágtól és csak bóklászik a természetben.”