Csak a csapvíz – rengeteg vendéglátóhely csatlakozott a DRV Zrt. kezdeményezéséhez

2019.08.16.

Csak a csapvíz! – ezzel a szlogennel indított szemléletformáló kampányt a DRV Zrt. A kezdeményezésnek köszönhetően több vendéglátóhelyen is a DRV Zrt. által biztosított emblémázott pohárból díjmentesen szolgálnak fel kiváló minőségű csapvizet a vendégek számára.

Mint kiderült, a DRV Zrt. célja, hogy felhívja a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.

A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy

a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, minősége jó, biztonsággal fogyasztható. Egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz.

A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett kíméli a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól mentjük meg Földünket és a jövő generációit.

A kávé mellé kiváló minőségű csapvizet kapnak a vendégek – Fotó: Facebook/DRV Zrt.

Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, s immáron 23 kávézó és cukrászda állt a jó ügy mellé, amelyek az együttműködés keretében összesen 500 darab „Csak a csapvíz”-logóval ellátott poharakat kaptak. Ezekben szolgálják fel kísérőként a csapvizet a kávét rendelő vendégeknek, és a poharak a fogyasztás ideje alatt ingyenesen újratölthetők, természetesen csapvízzel.

„Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt – a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint – a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket” – mondta Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője.

Fontos szerepet kap a szemléletformálás is

A csapvízkampány keretében végzett aktivitásokat egész évben végzi a társaság a márciusi víz világnapi rendezvényüktől kezdődően. Nyílt napjaikon például iskolás csoportok és kísérőik látogathatnak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, illetve laboratóriumaiba, a működési területük 6 megyéjének frekventált településeinek közterületein, óvodáiban kihelyezett ivókutaknak és a különböző fesztiválokon (legközelebb a Strand Fesztiválon és a B my Lake-en) is megjelenő párakapuknak köszönhetően pedig a helyiek és a turisták könnyedén jutnak egészséges és ingyenes ivóvízhez, illetve felfrissüléshez a nyári melegben.

  • A csapvízkampányhoz csatlakozott felelős vendéglátóhelyek listája itt található.