Canon EOS M50 MKII – Helyezd reflektorfénybe a szenvedélyed

2021.02.25.

Megjelent a Canon kínálatában az APS-C szenzoros EOS M50 Mark II, amely a díjnyertes EOS M50 elődjéhez képest továbbfejlesztett autófókusszal és sokkal jobb videós képességekkel áll rendelkezésre a tartalomkészítők számára.  

Kategóriáját illetően középkategóriába sorolható a 24MP APS-C CMOS szenzorral, DIGIC 8 processzorral és a Dual Pixel AF legújabb verziójával.

A Dual Pixel autofókusz rendszer frissítésre került, hogy lehetővé tegye a szem nyomkövetését mind állóképekben, mind videókban, és mostantól függőleges videofelvételeket is készíthetsz és streamelhetsz okostelefonos internetkapcsolaton keresztül. A tartalmaid megoszthatók a beépített Wi-Fi és Bluetooth használatával, ezáltal létrehozhatsz akár Instagram, YouTube élő videót, Twitch élő bejelentkezést, vagy akár új Tiktok tartalmat!

A kamera többi specifikációja nagyrészt változatlan és megegyezik az elődjével. A videó 4K / 24p felbontással jelenik meg. Méretét illetően ámbár kicsi, de mégis egy hatékony, tükör nélküli fényképezőgép, amely sokkal egyszerűbbé teszi a felvétel készítést, a tartalom feltöltést és a teljes egész folyamatot.
Képes fekvő és álló helyzetű 4K-s videókat rögzíteni, vagy közvetlenül a YouTube-ra Full HD-ban élő közvetítést adni. A 3,5 mm-es mikrofonbemenet, a tiszta HDMI és USB kimenet révén, az összes olyan bemenettel és kimenettel rendelkezik, amelyre egy vloggernek szüksége lehet. A kompakt kameraváz, a változtatható szögű érintőképernyő és a kompatibilitás, ill. a Canon objektívek széles választéka pedig segít abban, hogy a felhasználók teljes kreatív szabadságot élvezhessenek a legújabb Canon géppel.

Elsőre azt mondhatnánk, hogy ezt a fényképezőgépet a sokoldalúság jellemzi. Igen ám, de tulajdonképpen egy filmware frissítéssel is megoldhatta volna a Canon az EOS M50 frissítését. A legfőbb hangsúly most ebben az esetben a videókészítésen és az azonnali élő bejelentkezés lehetőségén van. Legyen szó Youtube, Instagram vagy akár TikTok-on való megosztásról. Tiszta HDMI kimenetének és a Canon ingyenes EOS Webcam Utility szoftverének köszönhetően akár alkalmi streaming vagy barátokkal, családtagokkal folytatott videocsevegésről legyen szó ez kényelmesen mind-mind lehetséges.

Az EOS M50 Mark II továbbfejlesztett mobil csatlakozással rendelkezik- Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül. Ez lehetővé teszi a vezérlést mobil eszközről, valamint képek és filmek közvetlen feltöltését közvetlen a közösségi média csatornákra, így biztosítva, hogy ne maradj le semmiről.

Bármilyen stílusról vagy igényekről is legyen szó, a beépített mikrofonnak köszönhetően ezt a hordozható fényképezőgépet könnyű magunkkal vinni. Akár egy gimbal-ra is szerelhető a rugalmasság és kényelem érdekében. A változtatható szögű érintőképernyő és az érzékeny elektronikus kereső (EVF) abban is segít, hogy bármilyen helyzetben komponálhasd felvételeidet akár a kamera előtt akár a kamera mögött vagy.

Mivel percenként több mint 300 000 történetet tesznek közzé az Instagramon, a tartalom kiemelésének a kulcsa a minőségben rejlik.

A fényképezőgép sebessége, 24,1 megapixeles APS-C érzékelője, az Intelligens automatikus módok és a szemérzékelés előnyt nyújt a fényképezés során – ezáltal éles akciófelvételek készíthetők. De nemcsak a vizuális minőség számít hanem a hangminőség is rendkívül fontos szerepet játszik.

Hogy kinek is ajánljuk? 

Vloggerek, bloggerek és influencerek számára. A Canon EOS M50 Mark II ideális választás azon tartalomkészítők számára, akik egy továbbfejlesztett, jó képminőséget, intelligens funkciókat igényelnek és akik rendszeres valós idejű közvetítést, videózást folytatnak a közösségi médiában.

A Canon EOS M50 Mark II 2021. március végétől lesz kapható.