Andrew McCarthy asztrofotós Elk Grove, Kaliforniából. Hihetetlen holdfotóiról ismert Andrew olyan képeket készít, amilyeneket még a NASA-tól sem láthatunk. Rengeteg fotója készült a Napról is, amely hol vörös, hol narancs színben pompázik. Részletgazdag és tiszta fotók, melyek mögött rendkívül sok munka áll. A végeredményhez több ezer fotót kell készítenie, hogy egy tökéletes képet alkosson.

Andrew titka, hogy tíz különböző típusú kamerát használ ahhoz, hogy megörökítse a kozmikus csodákat. Amikor fotózni szeretne, jól meg kell választania a helyszínt, többnyire minden városi fénytől távol. Mindemellett alaposan meg kell fontolnia, milyen felszerelést vigyen magával.

Arra a kérdésre, hogy mi vonzotta a fényképezéshez, azt válaszolta: “Az „űr iránti szeretet és csalódottság egyvelege. Az, hogy nem élő időben látom fizikailag az univerzumot. Szerencsére fotózásaim révén felfedezhetjük az univerzum csodáit. “

 
Mineral Moon
 

Ezt a képet mintegy 50 000 képből állította össze a Holdról. 150 000 különböző, nagy felbontású képből gyűjtötte össze a színadatokat, amellyel a kép megmutatja a Hold geológiai felépítését. “A kékek a magas titántartalmat jelölik, a narancsok pedig az alacsony titántartalmat jelenti a bazaltban.”

27% illuminated
Andromeda Final High Contrast
Bat SHO+HO
Eagle Nebula
HDR Occult
Omega Nebula
UV Moon