„Az Év BISEL Fotósa 2024” fotópályázat

2024.06.26.

Az Energiaügyi Minisztérium Környezetügyért és Körforgásos Gazdaságért Felelős Államtitkársága idén is meghirdeti egyik kiemelt szemléletformáló, környezeti nevelési programjának fotópályázatát „Az Év BISEL Fotósa 2024” címmel.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett fotópályázat célja a magyarországi vízfolyások változatos makrogerinctelen és madárfajai élővilágának bemutatása víz alatti és víz feletti egyedi fotókon keresztül, továbbá hogy a pályázók személyes, természetközeli élményben részesülve közvetlen közelségbe kerüljenek ezen ökoszisztémákkal és a legkülönlegesebb pillanatokat lencsevégre kapva megosszák azt a nagyközönséggel is. A képek által sok olyan faj válik ismertebbé, amelyek talán egész életünkben rejtve maradnának előttünk víz alatti életvitelükből adódóan.

„Senki sem fogja megvédeni azt, ami nem érdekli, és senkit sem fog érdekelni az, amiről soha semmi tapasztalatot nem szerzett.”   /David Attenborough/

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség nyílik a diákok (7-9. és 10-12. évfolyam), valamint a felnőttek (minden 18. életévét betöltött felnőtt) számára is „Az ÉV BISEL Fotósa” cím elnyerésére.

A pályázati részletei a https://kornyezetvedelmipalyazat.hu/palyazatok online felületen olvashatóak.

A pályaműveket ugyanezen felületen 2024. szeptember 30-ig lehet benyújtani.

A minisztériumi elismerő oklevél mellett az első helyezett 150 ezer Ft, a második helyezett 100 ezer Ft, a harmadik helyezett 75 ezer Ft, a különdíjas pedig 50 ezer Ft pénzjutalomban részesül.

A BISEL Program keretében eddig több ezer diák, száznál is több pedagógus és környezeti nevelő több száz BISEL vízvizsgálatot végzett el a magyarországi kisvízfolyásokban. Az elmúlt négy évben meghirdetett fotópályázatokra pedig 243 pályázótól több mint félezer fotó érkezett be. 34 pályázó részesült díjazásban, 18 különdíjban és 154 kép szerepelt már kiállításon, illetve 230 kép online kiállításon.

https://bisel.hu/korabbi-palyazati-anyagok