A Sony bemutatta új Alpha 7C fényképezőgépét és új zoomobjektívjét

2020.09.15.

A Sony a mai napon számos új eszközt jelentett be lenyűgöző képalkotási kínálatában – többek között a legújabb, Alpha 7C full-frame kamerát (ILCE-7C modell), az FE 28-60mm F4-5.6 (SEL2860 modell zoomobjektívet és a HVL-F28RM vakut.

Az Alpha 7C a világ legkisebb és legkönnyebb full-frame váza, fejlett autofókusszal, nagy felbontású 4K videórögzítési lehetőségekkel és sok más egyéb funkcióval. A világ legkisebb és legkönnyebb FE 28-60mm F4-5.6 zoomobjektívvel párosítva minden korábbinál szélesebb körű lehetőségeket biztosít, mivel a full-frame képalkotás erejének csökkenése nélkül biztosít maximális hordozhatóságot és sokoldalúságot a felhasználók számára. A HVL-F28RM vaku pedig kiemelkedő tömörséggel és intelligens fényerősség-szabályozással bővíti a fényképezés nyújtotta önkifejezési lehetőségeket.

Az új Alpha 7C elképesztően könnyű és kompakt kialakításában ötvözi a Sony full-frame képminőségét, fejlett AF képességeit és sokoldalú videófelvétel funkcióit. Az új kamera 24,2 megapixeles 35 mm-es full-frame, hátsó megvilágítású Exmor R ™ CMOS érzékelővel és BIONZ X™ képfeldolgozó motorral rendelkezik, amelyek nagy érzékenységet, kiemelkedő felbontást, 15 lépcsős  széles dinamikatartományt és nagy sebességű adatfeldolgozást kínálnak.

Az Alpha 7C mindössze 124,0 mm x 71,1 mm x 59,7 mm nagyságú és mindössze 509 g tömegű. A 7C a világ legkisebb és legkönnyebb kompakt vázával, mely korszerűsített 5-tengelyes  beépített stabilizáló rendszerrel, korszerűsített redőnyökkel rendelkezik és monokokk konstrukcióval látták el, amelyet gyakran használnak a személygépkocsik és repülőgépek karosszériájában. Az Alpha 7C még ebben a kompakt karosszériában is ötlépéses stabilizációs hatást kínál, amely állvány használata nélkül is gyönyörű képek elkészítését teszi lehetővé. Továbbá a nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátor elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy az iparágban vezető teljesítményként  az LCD-monitor használatával 740 képet, a képkereső használatával pedig 680 képet készítsen – így ideális választás akár hosszú fotózásokhoz.

Kiemelkedő full-frame képminőség

Az Alpha 7C ötvözi a nagy felbontást és az alacsony zajszintet a kiváló képminőségért, minden érzékenység mellett, lenyűgöző képminőséget kínálva a felhasználónak mindennapi fényképezéshez és filmezéshez, például természet, portré, sport, utcai fényképezés esetén.
A szabványos ISO 51 200-ig terjed, gyenge fényviszonyok és alacsony zajszint esetén pedig 50 és 204 800 között bővíthető . Támogatja a 16 bites feldolgozást és a 14 bites RAW kimenetet is a természetes fokozatosság érdekében.

Fejlett autofókusz

Az AI által vezérelt funkciók segítségével valós idejű követése  képes folyamatosan és pontosan fókuszban tartani az alanyt, miközben az exponálógomb félig lenyomva van. Ezenkívül a „Tracking On + AF-On” funkció mostantól hozzárendelhető egy egyedi billentyűhöz és egyszerre aktiválható, miközben az AF-ON gombot megnyomják. Sőt, az alany típusa is kiválasztható az érintőképernyő segítségével, amikor a „Touch Tracking” funkció be van kapcsolva a menüben – a funkció állóképekhez és filmekhez egyaránt elérhető. A valós idejű követés emberi alany esetén az alany szemét és arcát valós időben, rendkívül nagy pontossággal érzékeli és rögzíti.

Sőt folyamatos felvételt tesz lehetővé akár 10 képkocka/másodperc sebességgel  az AF / AE (automatikus expozíció) funkció, az újonnan kifejlesztett redőnyegység és a kifinomult képfeldolgozó rendszer használatával. Élő nézet üzemmódban folyamatosan, akár 8 képkocka/másodperc sebességű rögzítésre is képes, a kereső minimális késleltetése mellett az egyszerű, stabil képkockák készítése lehetséges, még az alany folyamatos mozgása esetén is. Ezek a funkciók megkönnyítik a gyorsan mozgó objektumok abszolút pontos rögzítését.

Bővített videó képességek

A full-frame teljes képpontos kiolvasása pixelek összekapcsolása nélkül lehetővé teszi a 4K videóhoz (QFHD: 3840 x 2160) szükséges adatmennyiség több mint kétszeresének  rögzítését, melyekből felskálázással kiváló minőségű 4K felvételeket készíthetők kivételes részletességgel és mélységgel. Ezenkívül támogatja a HDR (HLG ) és az S-Log / S-Gamut profilokat, a lassú és gyors mozgást, a nagy sebességű full HD felvételt 120 képkocka/másodperc sebességgel és más speciális funkciókat a kivételes, kiváló minőségű videofelvételek készítéséhez.

Továbbá valós idejű Eye AF (emberi) funkcióval rendelkezik videofelvételek esetén. A készülék nagy pontossággal és megbízhatósággal automatikusan követi az alanyt, hogy az operatőr a fókuszálás helyett a tartalomra koncentrálhasson. A felhasználók az AF átmeneti sebességét hét beállításban, az AF fókuszváltási érzékenységét pedig öt beállításban testreszabható. A Touch Tracking funkció elérhető a filmfelvételek készítéséhez is.

Oldalt nyitható, változtatható szögű LCD-monitorral rendelkezik, amely megkönnyíti a szelfik készítését vagy bármit, amit a felhasználó igényel. A MOVIE gombot a kamera tetejére helyezték, így könnyebben kezelhető szelfi módban történő felvétel közben. Ezenkívül az Alpha 7C kiváló minőségű hangot is rögzít, hogy összhangban legyen a kép kiemelkedő minőségével, és harmonikus, kiváló minőségű videókat szolgáltathasson. A fényképezőgép Multi Interface (MI) vázába került a digitális audio interfész, amely lehetővé teszi az ECM-B1M Shotgun mikrofon vagy az XLR-K3M XLR adapterkészlet csatlakoztatását a digitális audiojelek bemenetéhez közvetlenül az MI vázba a tisztább hangfelvételek érdekében. A MI egyéb váztartozékaihoz hasonlóan sem kábelekre, sem akkumulátorokra nincs szükség, ami korlátlan szabadságot biztosít az Alpha rendszeren végzett filmfelvételhez. Fejhallgató és mikrofoncsatlakozó is rendelkezésre áll a rögzített hang pontos monitorozásához, és a kamerán függőleges irányban készített filmanyagok metaadatai lehetővé teszik, hogy az okostelefonra történő átvitel után a felvételeket portré módban is lejátszhatók és szerkeszthetők legyenek.

A megbízható működésre tervezve

Az új Alpha 7C-t a felhasználók igényeinek figyelembevételével alakították ki. Az érintőpanel egy nagyképernyős, 3.0-ás típusú érintés által vezérelt, hozzávetőlegesen 921 ezres pont felbontású LCD-monitor, amely optimális láthatóságot biztosít még az erőteljes kültéri fényviszonyok mellett is, illetve támogatja az érintési műveleteket. Az Alpha 7C a nagyjából 2,35 megadottal rendelkező XGA OLED Tru-Finder™ EVF mellett egy kiváló minőségű, továbbfejlesztett nézetmóddal bővült, mely finomabb, természetesebb részleteket biztosít. Olyan funkciókat kínál, melyek a felvétel közben és azt követően egyaránt leegyszerűsítik a működést, ilyen például az Fn gomb testre szabása és még sok más funkció. Az eszköz por- és nedvességálló, annak érdekében, hogy a kihívást jelentő környezetben is gondtalanul működhessen.

A munkafolyamatok leegyszerűsítésének érdekében az eszközt Wi-Fi-kompatibilis, vezeték nélküli kommunikációs funkciókkal látták el a kényelmes megosztás, megtekintés vagy mentés céljából, ez pedig lehetővé teszi a képek és filmek közvetlen átvitelét  okostelefonokra vagy tabletekre.

Az új FE 28-60mm F4-5.6 eszköz a világ legkisebb és legkönnyebb kialakítását kínálja hagyományos zoomobjektívével

Nagy optikai teljesítményt nyújtva, mely a kép egészén teljes képmezős, nagy felbontású ábrázolást eredményez. A három aszférikus lencseelem optimális elrendezése a teljes nagyítási tartományban hatékonyan nyomja el az esetleges aberrációkat, és biztosít nagy felbontást saroktól sarokig. A minimum 30 centimétertől 45 centiméterig terjedő fókusztávolságnak köszönhetően közeli képek készítésére is adott a lehetőség, így az eszköz tökéletes mindennapi használatra és vlogolásra is, kézi stabilizátor és fogantyú használata esetén is.

Az FE 28-60mm F4-5.6 egy 167 grammos, 66,6×45 mm átmérőjű, mechanikus és optikai szempontból optimális kialakítású eszköz, mely a páratlan tömörség és a könnyedség elérésének érdekében egy visszahúzódó szerkezettel is fel lett szerelve. A hétköznapi fényképek készítésétől egészen a díszletek, portrék és az utazások felvételéhez ideális objektív bármilyen típusú, menet közbeni rögzítésre alkalmas, akár a legkülönbözőbb környezetben is. Kompakt mérete és könnyű súlya ellenére az FE 28-60mm F4-5.6 por- és nedvességálló, és kompatibilis számos 40,5 mm-es szűrővel is.

Az FE 28-60mm F4-5.6 gyors és rendkívül pontos autofókusszal rendelkezik, mely lehetővé teszi a valós idejű követést és a valós idejű Eye autofókuszt, mindezt a lineáris motor használatával. A Sony fejlett AF-képességei mellett az FE 28-60mm F4-5.6 belső fókusz kialakítással rendelkezik, vagyis a fókuszmozgás a közeli felvételek rögzítésénél sem változtatja meg az objektív hosszát, ezáltal biztosítva a felhasználók számára a sokszínű tartalmak gyártását, akár hétköznapi videókészítésről, akár kényelmes vlogolásról van szó.

HVL-F28RM: Az új, arcfelismeréssel és fényintenzitás vezérléssel párosított kompakt vaku

A HVL-F28RM egy kompakt vaku, melyet a Sony tükör nélküli kompakt, könnyen kezelhető fényképezőgépeihez alakítottak ki a megbízható, stabil teljesítmény elérésének érdekében, melyet csak egy eredeti Sony termék képes biztosítani. Ez a kompakt, egyszerűen használható vakuegység azokat a képességeket és megbízhatóságot biztosítja, mely mind a professzionális és a haladó tartalomgyártók igényeit egyaránt kielégíti.

A HVL-F28RM egyenletes GN28 fénykibocsátást, optimalizált fényeloszlást és folyamatos vakuteljesítményt kínál, mely nem szakítja félbe a felhasználó munkafolyamatát, illetve stabil, vezeték nélküli rádiós kommunikációval és multifunkciós vaku rádióvezérléssel is felszerelt. Az új vaku a Sony legújabb technológiai fejlesztését, a kamerás arcfelismerő vakuvezérlő rendszerét használja. Egy kompatibilis fényképezőgéppel. történő használat esetén az eszköz a tesztalany arcára vetődő fény és a háttérvilágítás közötti egyensúlyt igyekszik megtalálni, valamint pontosan beállítani a fehéregyensúlyt, melynek eredményeként az alany arca természetes, valósághű színben látszik. A vaku kompenzációja, a fényarány, illetve az egyéb, részletes vakuparaméterek a párosított kamera eszközéről irányíthatók . Egy egyéni kamerakulcs használatának köszönhetően lehetőség van az eszköz vaku paramétereinek előhívására is, így különböző módosítások is lehetségesek a fényképezőgép keresőjén keresztül. A vakuparaméterek a kamera eszköz kiválasztott nyelvén jelennek meg.