A Nikon Z9 minden figyelmet megérdemel, azonban nem csak az új vázat jelentette be a Nikon, hanem néhány remek kiegészítőt is vele együtt.

Itt van rögtön az új FTZ II adapter, amely funkciók tekintetében nem változott, azonban egy sokkal kompaktabb, letisztultabb formát kapott.

Mivel a Nikon Z9 erősen épít a sportfotósok szimpátiájára, nem maradhat el a hozzá való optika sem, így a Nikon bejelentette az új NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S objektív fejlesztését. Az objektív beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik és új bevonata a Nikon történetének legjobb tükröződésgátlását biztosítja. Az új objektív nem csak fotózásra, de videó közben autofókuszra is fel lesz készítve.

Az új NIKKOR Z 24-120mm f/4 S egy könnyű szerkezetű, minden helyzetben használható objektív, amely nagy átfogással rendelkezik, és végig fix f4-es fényerőt ígér. Utazásra, rendezvényekre is tökéletes, és videózáshoz is ajánlja a gyártó, hiszen szinte nem tapasztalható fókuszlégzéssel bír, egységes képrögzítést biztosítva a videó felvétel közbeni élességállítás során.

Mindemellett rövid minimális fókusztávolsággal rendelkezik, 0,39-es maximális leképezési arány mellett.

A szokásos testreszabható vezérlő mellett egy programozható funkciógombot is találunk. Por- és cseppálló szigeteléssel rendelkezik, a Nikon fluor bevonata pedig taszítja a szennyeződéseket.

A Nikkor Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S objektív azoknak kedvez, akik szeretik az extrém tele tartományokat, de nem szeretnének lemondani a zoom kényelméről. A Z 1.4-es telekonverterrel 560mm-es gyújtótávolságot, a 2X-ezővel pedig akár 800mm-es gyújtótávolságot is elérhetünk.

Dupla STM motort kapott a hihetetlen gyors és precíz fókuszálás érdekében. A stabi sem maradt ki, akár 5,5fényértéket is nyerhet a felhasználó, bekapcsolt optikai stablizálás mellett. A 100-400-as és a 24-120-is is megkapta a Nikon ARNEO és Nanokristály bevontatát, amely a különböző irányokból érkező, véletlenszerű fény által okozott szellemképeket és tükröződéseket hivatott megakadályozni. A 24-120-ashoz képest ezen az objektíven kettő programozható gombot is találunk.

Alkalmazások terén is modernizált a Nikon, november 24-én jelenik meg az NX tether és az NX MobileAir, iOS-re és Androidra is, melyek a képek továbbítását segítik. Az NX MobileAir segítségével USB-C-n keresztül akár azonnal a, a készítés pillanatában a mobilra kerülhetnek a fotók, akár minimális szerkesztést is végezhetünk, és a mobiltelefon 4G vagy 5G csatlakozásával közvetlenül FTP-re tölthetjük fel a fotókat, ami a hírügynökségi fotósoknak és sportfotósoknak lesz nagy segítségére. A képkészítéstől a küldésig tartó munkafolyamat felgyorsítása érdekében az alkalmazáson belül előre beállíthatók a kívánt FTP szerver adatai. Ezenkívül a felhasználók az adott helyzetnek megfelelően válthatnak automatikus vagy kézi átvitel között, így manuálisan is kiválaszthatják a szerkeszteni és küldeni kívánt képeket, vagy akár hangjegyzetet is.

Az NX Tether egy számítógépes szoftver, amely lehetővé teszi a fotósok számára, hogy Nikon fényképezőgépüket USB-n, vezeték nélkül vagy vezetékes LAN-kapcsolaton keresztül számítógéphez kapcsolják. Az egyszerű és letisztult kezelőfelületen az élőképes (tethered) fényképezéshez szükséges alapvető funkciók találhatók, így a fényképezőgép beállításai nagyon egyszerűen módosíthatók. A kezelőpanel minimalizálható, így a fotók zavartalanabbul tekinthetők meg a képernyőn. Lightroommal, Photoshoppal, és CaptureOne-nal is kompatibilis lesz.