„A lelkünk most is vágtat” lovas fotópályázat

2024.05.22.

Nemzetközi fotópályázatot hirdet a Lovas Nemzet magazin!

A 30. évfolyamát élő Lovas Nemzet magazin idén Demjén Ferenc, a magyar rockzene meghatározó személyisége ismert dala szellemében hirdeti meg nemzetközi fotópályázatát PROFI, AMATŐR és JUNIOR kategóriákban.
A pályázók beküldhetnek felvételeket bármely évszakban készült pillanatokról, ló- és lovasversenyekről, hagyományőrző és sportrendezvényekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és azokról a hétköznapi szituációkról, ahol a ló a munkában is segítő társa az embernek.


A pályázat kiírója javasolja pályázóinak, hogy bármelyik kategóriában, bármelyik témában készítenek fotókat, gyűjtsenek inspirációt a címadó dal szövegéből, idézzék meg hangulatát, lelkületét, üzenetét!
Az elmúlt évekhez hasonlóan különdíjjal jutalmazzák a „KUTYÁK ÉS LOVAK” kategória közönségnyerteseit is. Ebben a tárgykörben a lovak környezetében, velük szoros barátságban élő kutyákkal készült közös képeket díjazzák.

Ünnepélyes díjátadás és kiállításmegnyitó:
2024. augusztus 20-án a Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum Hintómúzeumában.
A nyertesek értékes jutalomban részesülnek, továbbá mindhárom kategória és a közönségszavazás győztesei Mihály Árpád szobrászművész bronzplakettjét vihetik haza.

Pályázni lehet az alábbi kategóriákban:
PROFI: 18 év feletti természetes személy pályázhat, aki fotó-szakmai képesítéssel rendelkezik vagy a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, illetve a fotózást megélhetés szerűen műveli. Ezen felül ebbe a kategóriába várunk minden olyan felvételt, melyeket a „profi” képekkel szeretnének megméretni.
AMATŐR: 18 év feletti természetes személy pályázhat, aki kedvtelésből, nem megélhetési jelleggel készít fotókat és nem rendelkezik fotó-szakmai képesítéssel, valamint nem tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.
JUNIOR: 14-18 év közötti természetes személy pályázhat.

Pályázati naptár:

Regisztráció és beküldés: 2024. március 15-től
a fotopalyazat.lovasnemzet@gmail.com e-mail címre.
Beküldési határidő: 2024. július 24.
A zsűrizés időpontja: 2024. júliusának utolsó hetében.
Közönségszavazás: 2024. augusztus 1-től augusztus 15-ig.

A fotókiállítás pályázati feltételei:
A digitális képeket JPEG formátumban a lehető legmagasabb minőségben várjuk.
Minimális méret: 2592 x 1944 pixel (5 megapixel) és legalább 300 DPI felbontásban.
Optimális méret: 4961 x 3508 pixel vagy magasabb és legalább 300 DPI felbontásban.
Mobiltelefonnal készült képeket nem áll módunkban elfogadni. Zsűrizésre csak fényképezőgéppel készült képeket engedhetünk.
Kérjük, hogy hagyományos 4:3 képarányban készítsék el felvételeiket álló vagy fekvő formátumban
A fotókat az alábbi e-mail címre várjuk:
fotopalyazat.lovasnemzet@gmail.com
Amennyiben a csatolmány meghaladja az egy e-mailben küldhető fájlméret korlátozást, kérjük használjon ingyenes fájltovábbítót fotóinak elküldéséhez, mint pl: www.toldacuccot.hu vagy www.mammutmail.com
A megadott adatokat a Lovas Nemzet Kft. adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.
Egy szerző legfeljebb 4 képpel pályázhat.
A képeket kísérőlistával kérjük elküldeni (txt vag doc formátumban).
A lista tartalmazza a szerző nevét, a kép címét, a szerző lakcímét, telefonszámát, e-mail címét. Kérjük, jelöljék a kategóriát és a kép készítésének helyét és időpontját(év) is.
Fontos, hogy olyan e-mail címről küldje el anyagát, amin később fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.
FONTOS, hogy a fotókat is el kell nevezni! Ennek hiányában nem tudjuk értékelni a képeket. Kérjük, erre fokozottan figyeljenek, tehát az IMG_3214.jpg , a DSC_56865.jpg vagy ezekhez hasonló fájlnevű képeket nem tudjuk elfogadni!
Minta egy fotó fájlnevére: Kovács_István_-_Lovak_hóesésben_-_Amatőr_kategória.jpg (Megértésüket köszönjük).

A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészíté­sével, vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi fe­lelősséget is.
A beküldött képeket a Lovas Nemzet Kft. korlátlanul és sza­badon felhasználhatja a pályázó beleegyezése nélkül, de a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a kiadványaikban képeiket térítésmentesen használhassák.

Minden, a fotópályázattal kapcsolatos kérdésre választ kaphatnak a lovasnemzet@lovasnemzet.hu e-mail címen,
a www.lovasnemzet.hu weboldalon illetve a
www.facebook.com/lovasnemzet oldalunkon.

Fotó: Konti László