Filmpremieren jártunk

Több száz vadló vette birtokba az Uránia Filmszínház impozáns épületét múlt héten, ahol Török Zoltán filmrendező Vadlovak – Hortobágyi mese c. filmjét mutatták be múlt héten. Cseppke, a vadló csikó első életévének történetén keresztül ismerhetjük meg a hortobágyi Pentezugban élő, valaha majdnem kipusztult, de mára virágzó, többszáz tagból álló ménes világát. A lovak mellett a puszta élővilágának egyéb lakói is felbukkannak a filmben, a rókák, egerek vagy darvak jól megférnek a vadvilág patás lakóival.

fotó: Szilágyi Attila

A bemutatón jelen volt Pokorny Lia színésznő, a film történetének mesélője, és a vadlovak életének szakértői, Kerekes Viola és Szilágyi Attila is, aki a VM zsűrijének oszlopos tagja.

A csodálatos film mind képi világában, mind pedig üzenetében jelentős alkotás, mindazoknak ajánljuk, aki szeretnek gyönyörködni a természet világában és minél többet megtudni annak lakóiról.

Vadlovak – Hortobágyi mese – premier Török Zoltán filmrendező és Pokorny Lia színésznő fotó: Zellei Boglárka Éva
Vadlovak – Hortobágyi mese – premier Török Zoltán filmrendező és Szilágyi Attila, a film szakértője, a VM zsűritagja fotó: Zellei Boglárka Éva
Vadlovak – Hortobágyi mese c. film bemutatója az Uránia Filmszínházban, színpadon Török Zoltán filmrendező és a stáb fotó: Komróczki Dia

A film hamarosan megtekinthető a Cinema City mozikban és az art mozikban!

A filmet a Varázslatos Magyarország is támogatja.