Újdonságokat jelentett be a Tamron

2019.10.24.

2019. október 23, Saitama, Japán – A Tamron Co., Ltd. (elnök-vezérigazgató: Shiro Ajisaka), három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz és mindeközben egy fejlesztés alatt álló, új teleobjektív érkezése is várható a közeljövőben.

Három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Tamron a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz

Miután elnyerte a Tamron a „zoomobjektívek díját”- a tükör nélküli kategóriában, figyelmüket a fix objektívek felé irányították. A fix gyújtótávolságú objektív használata esetén a fotós a tárgytól való távolság alapján dönt a kompozícióról. Ezáltal a fotós egy új szintre lépve lelhet örömöt a fotózásban. Ez a rendkívüli sorozat pedig lehetővé teszi a fotósoknak, hogy élvezhessék a széles látószögű objektívek adta lehetőségeket.

Egyből három új eltérő modell

 • A 20mm-es (F050 modell) biztosítja, hogy teljes mértékben felfedezhetővé váljon az ultra széles látószögű világ.
 • A 24mm-es (F051 modell) széles látószögű objektívként tökéletes általános célokra.
 • A 35mm-es (F053 modell) rendkívül sokoldalú, így ideális a mindennapi használatra.

„Tegyük lehetővé az emberek számára, hogy a megtapasztalják fix objektívek adta örömöket .” Ez volt a vezető elv ami alapján megalkották az új optikákat. Az objektívek egyensúlyt teremtenek a gyönyörű képmegjelenítés és a kiváló működés között.

A szűrőt tekintve, szem előtt tartották a kompakt méret stratégiáját, tehát mindhárom esetben megtartották ugyanazt a szűrőméretet (φ67mm). Ezenkívül mindhárom objektív kiváló közelponttal rendelkezik, kategóriájukban a maximális leképzési aránnyal: 1:2.

Elengedhetetlen tulajdonságok közé tartozik az időjárásálló kialakítás, valamint a fluor bevonat az elülső lencsén, amely segíti az egyszerű karbantartást és az ujjlenyomatok eltüntetését. Az objektívek kompatibilisek az egyes Sony kamerák különféle AF funkcióival, mint például a Fast Hybrid AF és az Eye AF. Továbbá számos új fejlett funkciót kínálnak, amelyek garantálják a kellemes fényképezési élményt és fantasztikus eredményeket.

A termékek specifikációi, összefoglaló jellemzői:

 • Továbbfejlesztett közelpont amely sokoldalúvá teszi az objektíveket
 • Kompakt, könnyű 67mm-es szűrőátmérőjű rendszer, amely kiváló hordozhatóságot biztosít
 • Felkészültek a legújabb nagyfelbontású képérzékelőkre
 • Egységes 64mm-es hossz, ami megkönnyíti a használatot
 • Az OSD (Optimized Silent Drive) biztosítja a csendes működést
 • Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat
 • Kompatibilis a fényképezőgép fő jellemzőivel és funkcióival

Mindeközben új kompakt és könnyű teleobjektív fejlesztését is bejelentették

Úton van a triumvirátus várva várt harmadik tagja a 70-180mm f/2.8 Di III VXD

A Tamron legújabb fejlesztése a 70-180mm f/2.8 Di III VXD, mely a nagy fényerejű zoom sorozat harmadik tagja, amely kiváló optikai teljesítményt nyújt, rendkívül csendes és gyorsan fókuszál. Sony E-mount teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépekhez lesz elérhető. Az A056 modell kényelmesen kompakt és könnyű kialakítású, ideális a teljes képmezős tükör nélküli cserélhető objektíves fényképezőgépekhez.

A 67mm-es szűrő átmérője megegyezik az összes többi Tamron objektívvel a sorozatból. Az optikai kialakítás számos speciális elemet tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a lencse kiváló képalkotási teljesítményéhez. Az objektív nagyon közeli, 85cm-es közelponttal fog rendelkezni, így fokozva a sokoldalúságot.

Az objektív átveszi a Tamron újonnan kifejlesztett VXD fókuszmechanizmusát, amely csendes, gyors AF meghajtást eredményez.

A nagyszerű fényképezési élményt támogató további funkciók között szerepel az időjárásálló kialakítás, amely a kültéri fényképezésnél hasznos, és az elülső lencse fluor bevonata az egyszerű karbantartáshoz.

Ezen felül az A056 modell teljesen kompatibilis a különféle fényképezőgép-jellemzőkkel, beleértve a Fast Hybrid AF-t és az Eye AF-t. Ezzel az új modellel válik teljessé a fényerős zoom sor, mely kiválóan egészíti ki a 17-28mm és 28-75mm f/2.8 Di III RXD objektíveket.

Várható fő tulajdonságok:

 • Kedvező méret (149mm) és súly (815g).
 • 67mm szűrőátmérő hasonlóan a többi Sony E bajonettes teljes képmezős objektívek esetén
 • Kiváló optikai tulajdonságok és sokoldalúság, 85 cm-es közelpont
 • Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat
 • Rendkívül halk, pontos és gyors új fejlesztésű VXD AF mechanizmus
 • Kompatibilis a kamerák számos AF funkcióival