Profoto Pro-D3 – A fáradhatatlan igásló

2024.05.08.

A Profoto bemutatja Pro-D3 vakut, amelyet a globális tartalomgyártási igények kielégítésére fejlesztettek ki.

A Profoto felismerte, hogy ügyfelei egyre több tartalmat készítenek, és egyre nagyobb az igény a nagy teljesítményű termékekre. Ezért a csúcskategóriás Pro-D3-at úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen a nagy volumenű képi tartalomkészítés növekvő igényeinek.

Két változatban érkezik 750W-os és 1250W-os teljesítménnyel. A Pro-D3 úgy lett kialakítva, hogy egy fáradhatatlan igásló legyen első osztályú komponensekkel felszerelve. Lenyűgöző, 11 rekesz átfogású villanóerő-beállítási tartományával és 0,1-es rekeszértéknyi pontosságával a Profoto Pro-D3 páratlan sokoldalúságot biztosít, kiszolgálva a nagy volumenű fotózás energiaigényét minden kompromisszumot nélkülözve a tartósság terén.

 

A Profoto Pro-D3 három különböző villanó-üzemmódot vezet be a páratlan élettartam és a  gazdaságosság érdekében. Az alapértelmezett ECO módban a vaku paraméterei az állandó színvisszaadásra és a berendezés élettartamának maximalizálására vannak optimalizálva. A BOOST funkció extra teljesítménynövekedést biztosít, míg a FREEZE üzemmód a legrövidebb villanásidőt kínálja a fröccsenő folyadékokhoz és a gyors mozgású felvételek készítéséhez.

A Profoto Pro-D3 emellett rendkívül energiahatékony LED-beállítófénnyel is rendelkezik. Fényesebben világít, mint egy 400 wattos halogén lámpa, de energiafogyasztása annak csupán 15%-a. Az energiaköltségek megtakarításán túl a LED-beállítófény nem hevíti fel a fényformálókat, és meghosszabbítja azok élettartamát. Végül, de nem utolsósorban, a modellfény fix nappali színhőmérséklettel és a villanóhoz hasonló fényszórással rendelkezik, így jó előképet ad a végső felvételen lévő fényről.

„Örömmel mutatjuk be a Profoto Pro-D3-at, egy olyan vakut, amely nemcsak megfelel a csúcskategóriás kereskedelmi képi tartalomkészítéssel foglalkozó ügyfeleink folyamatosan változó igényeinek, hanem túl is teljesíti azokat” – mondta Göran Marén, a Profoto termékmenedzsere. „A Profoto Pro-D3 innovatív funkciói együttesen javítják az energiahatékonyságot, csökkentik a karbantartási költségeket, és hosszabbítják meg a lámpatest élettartamát, így a napi szintű, tartalomkészítéssel foglalkozó szakemberek számára a legjobb választássá teszik azt.”