Itt a várva-várt Nagy Téli Madárles! Számold az MME-vel a madáretetők és a parkok, kertek madarait december 28-30 között! A számolásban bárki részt vehet előzetes természetismereti képzés nélkül. Az adatok feltöltéséhez nem kell más, mint egy mobiltelefon, vagy jegyzetfüzet. A programok bár egyszerűek, mégis értékes adatokkal segítheted az MME munkáját. 

Az adatrögzítés és -beküldés egyszerűsítése érdekében tovább fejlesztették a Turdus nevű (ez a rigófélék tudományos családneve) mobiltelefonos appot is. Ezt eddig csak szakmai adatgyűjtésre használták, de az új modulok bevezetésével mindenki számára elérhetővé válik. Az alkalmazás lényegesen megkönnyíti a megfigyelést, mivel azonnal rögzíti a bevitt adatokat, az eltelt idő mérésével segít tartani a 30 perces időtartamot, de segítséget nyújt a fajok meghatározásában is.

Android app: Google Play

iOS app: App Store

Aki nem szeretne okostelefont használni az adatok feltöltéséhez, az letöltheti a poszter utolsó oldalán található adatlapot is, azonban az ide rögzített adatokat még fel kell tölteni az internetes adatbázisba (ezért is jobb az app).

Nagy poszter és részletes útmutató